• UNION 17-1 SCHIET MET SCHERP

De roodzwarte brigade liet op Sportpark De Ooigraaf zien dat ze terecht meedoet met de topdrie in
    de vierde divisie. Na een gelijkopgaande eerste helft lieten ze na de pauze hun sportieve
    tegenstanders alle hoeken van het veld zien. Zo zie je maar weer eens:de volhouder heeft de meeste
    kans zijn (voetbal-)doel te bereiken.

EERSTE HELFT
    Scheidsrechter van der Meulen had nauwelijks het fluitje laten klinken of de Unionisten trokken fel
    van leer. Vanuit de achterhoede zetten ze,via de middenlinie,een razend snelle combinatie op. Dat
    leverde na drie minuten al de 0-1 op toen rechtsbuiten Nabil op avontuur ging en de bal panklaar
    voor de voeten van Stijn deponeerde die vervolgens lekker strak binnenschoot. Linksbuiten Cyrous
    kreeg ook de smaak te pakken,passeerde met slimme bewegingen enkele tegenstanders alsof ze er
    niet stonden. Dat gaf vertrouwen, temeer omdat de Uniondoelman terugspeelballen en enkele
    inzetten soepel verwerkte. Toch namen de Boys na een twintigtal minuten geleidelijk aan het
    middenveld in bezit. Unions achterhoede had af en toe moeite de bal weg te werken, vooral al de
    Beuningse linksbuiten en linkshalf het op hun heupen kregen en kwamen aanstormen. Oud-Unionist
    en huidig Beuningenaanvoerder Joene Rutten stuurde met een pass zijn linksbuiten weer eens op
    pad;die liep op zijn beurt zijn tegenstander eruit en zette voor. Zijn medespeler Pim van Wijk schoot
    de verdiende tegentreffer binnen:1-1.

TWEEDE HELFT
    Net zoals in de eerste helft brak ook nu na exact drie minuten Nabil weer door en legde de bal
    panklaar op de slof van Stijn:1-2. Het Unionmiddenveld waarin het ijverige duo Van Haaften-Loning,
    gesteund door hun aanvoerder steeds vaker de bal veroverde, bezorgde hun voorwaartsen de ene na
    de andere doorloopbal. Zo belandde het leer bij Nabil,die een staaltje vakkundige balbeheersing
    weggaf en een medespeler een niet te missen kans verschafte:1-3. Na een duel rond
    strafschopgebied van de Boys (rijp voor een penalty) liet de scheids terecht doorspelen en kon Union
    nog eens juichen:1-4.De Beuningenaren liepen naar adem te happen. Maar ingevallen Qu Scholten
    had de pijp nog lang niet leeg en leverde ook nog eens een bijdrage aan het schuttersfeest:1-
    5.Matthias rondde een splijtende pass vanuit het middenveld met een technisch uitstekende lob
    over de keeper heen af in het doel:1-6.Beuningen zag geen andere mogelijkheid om de bakens te
    verzetten dan achter één op één te gaan spelen,wat hen tenslotte noodlottig werd. Kortom: een
    gelijkopgaande eerste helft,gevolgd door een conditioneel ijzersterke tweede helft van de
    roodzwarten wat een half dozijn soms heel fraaie doelpunten opleverde.