Spelerspas

Home > Ledeninfo > Spelerspas

Spelerspas

Er is een landelijke regeling spelerspassen van toepassing voor jeugdspelers van D, C, B en A en voor senioren. Op de spelerspas komt je naam te staan, je geboortedatum, je relatienummer bij de KNVB, de naam Union, je pasfoto en je handtekening of de handtekening van je ouder/voogd. Zonder spelerspas kun je niet spelen. 

Fotoformulier 
Het fotoformulier is al voorzien van je naam, geboortedatum, je relatienummer bij de KNVB, de naam van de club. Jij moet het fotoformulier nog voorzien van je pasfoto en een handtekening. Het deel rechtsonder (met pasfoto) wordt door Union verstuurd naar de drukkerij, die met behulp van het fotoformulier de spelerspas maakt. De rest van het formulier is voor de ledenadministratie van Union.

Pasfoto
De spelerspas is een officieel document. Je kunt het vergelijken met een paspoort. Jij bent houder van de spelerspas, terwijl de pas eigendom is van de KNVB. De pasfoto kan een officiële pasfoto zijn ( zwart/wit of kleur). Het mag ook een recente schoolfoto zijn op pasfotoformaat. Het juiste formaat van de pasfoto is belangrijk, omdat de foto anders niet past op het fotoformulier.

Handtekening 
Het formulier moet worden ondertekend door de speler of de ouder/voogd. Je tekent als speler zelf als je op het moment van tekenen 16 of ouder bent. Ben je op het moment van tekenen jonger dan 16 jaar dan dient een ouder/voogd te tekenen. Met het tekenen geef je de KNVB toestemming de pasfoto en persoonsgegevens te gebruiken voor de spelerspas. 

De spelerspas is belangrijk: Bij twijfel kan de scheidsrechter, in het bijzijn van beide aanvoerders/leiders, controleren of de foto's op de spelerspassen overeenkomen met de betreffende spelers. De scheidsrechter en de aanvoerders kunnen met behulp van de spelerspas van de voetballers een aantal belangrijke zaken controleren: 

• De identiteit van de speler 
• Of de speler lid is van de KNVB 
• Of de speler geregistreerd staat als spelend lid van de voetbalvereniging die is aangesloten bij de KNVB 
• Of de speler in de betreffende leeftijdsklasse mag uitkomen. Doet er bijvoorbeeld geen B-junior mee bij C? 
• Of het wedstrijdformulier correct is ingevuld.

Union Ledenadministratie
ledenadministratie@unionvoetbal.nl (bij voorkeur) 

Postbus 31084 
6503 CB Nijmegen