UNION 1 - SV MILSBEEK 1 : 3 - 0

Home > Nieuws > UNION 1 - SV MILSBEEK 1 : 3 - 0

UNION 1 - SV MILSBEEK 1 : 3 - 0

Datum: 01-02-2017
De vermaarde Noordlimburgse pottenbakkers braken geen potten

VOORSPEL
Joost kon in zijn openlucht-kassa onder een vrolijk zonnetje, met een welluidend muziekje op de achtergrond, een goedgeluimd groepje Limburgse supporters welkom heten. Zei één van de binnenkomers: "Wij zijn van De Milsbék met een korte é. Dus niet uit Milsbeek. Dat is te hooghollands".
Tot ieders verbazing bleken vele wedstrijden door de KNVB afgelast. Gelukkig niet op DE Kluis, want daar was geen plukje sneeuw op het groene veld te ontwaren.
Door de enthousiaste inzet van de spelers tijdens de rondootjes vooraf werd al direct duidelijk dat beide teams na de voorbije lange winterstop aan een lekkere pot voetbal toe waren. Pupil van de week Giyendel Loopstok van Union Jo 9-1 kreeg in één van de rondo's van de grote mannen van het eerste alle ruimte om zijn verbazingwekkende toverkunstjes met de bal te demonstreren: bal op wreef, op knie, op dijbeen, achter standbeen omhoog,doodstil onder de schoen , en zo voort. En dat alles onder de ogen van trotse ma Loopstok en grote broer langs de lijn....

EERSTE HELFT
Na het openingsignaal van scheids Luuk van Zuijlen zoekt Union over de linkerflank direct de aanval, maar Niels kan een slimme individuele aktie en een voorzetje van Mohammed Limrini niet verzilveren. Maar na 13 minuten al profiteert vrijstaande aanvoerder David Smit van een blundertje van Milsbeekkeeper Twan Peters die onder een scherpe voorzet
doorgaat: 1 - 0.
De gasten proberen vervolgens met veel inzet vooral over de linkervleugel de bakens te verzetten. Met name de snelle Jediael Pattisina en de beweeglijke Mabtoul Acheraf spelen daarin een belangrijke rol. Maar de Uniondefensie geeft geen krimp. Beste man op het Milsbeekse middenveld, spelverdeler en aanvoerder Bas Thijssen, kan met zijn goed geplaatste lange trappen ook al niet de Unionverdediging open breken. Pas na een half uur slaagt Milsbeek erin een fel schotr op het Uniondoel af te vuren, maar Uniondoelman Roel Barends, zoals altijd goed geconcentreerd ,óók als er voor hem weinig werk aan de winkel is, voorkomt, klemvast, een tegentreffer.
Union verovert enig overwicht, geeft weinig kansen weg, bouwt van achter uit in alle rust op. Maar op het middenveld en vooral in de voorste linie loopt het niet echt gesmeerd. Siemen is wel vaak aan de bal, maar zijn voorzetten c.q. doelpogingen gaan nogal eens voorlangs, óók al omdat zijn medespelers zelden kiezen voor diepgang. De Unionisten spelen elkaar vooral in de breedte dikwijls de bal toe. maar hun individuele akties ter afsluiting worden veelal gesmoord. Dat is natuurlijk ook de verdienste van hun Limburgse tegenstrevers die zich hardnekkig, maar sportief, verzetten.

TWEEDE HELFT
Het begin van de tweede helft is een spiegelbeeld van de eerste schermutselingen van vóór de pauze: Union dus meer aan de bal en dringt aan. Meerdere schoten vanaf de tweede lijn zijn een prooi voor keeper Twan Peters of zijn medeverdedigers. De passes van de Unionisten zijn nog vaak onnauwkeurig. Maar de rood-zwarten herstellen zich vaker dan in de eerste helft; bij balverlies zijn ze nu wel bereid om de bal terug te veroveren. Dat heeft tot gevolg dat de gasten steeds meer worden teruggedrongen en dat de kansen voor Union toenemen. Zo maakt Thomas een tegenstander de bal afhandig, speelt zich vrij en jaagt de bal hoog in de hoek tegen de touwen: 2 - 0. Verdiend loon voor hard werken en iets beter voetbal dan in de eerste helft.
Unions achterhoede heeft de zaakjes goed voor mekaar: degelijk ingrijpende Kaz en Beer op de flanken, een vaak (verantwoord) opkomende Freek Voss en een rustig, zelden weifelend uitverdedigende Lennart.
Een geslaagde combinatie tussen Siemen en Freek eindigt in een schot dat maar net overvliegt. Maar laatstgenoemde neemt in de 83e minuut revanche: hij verovert de bal, werkt dich door de verdediging en sluit, vallend af met en voltreffer: 3 - 0.

Al eerder in de tweede helft bleek dat er een aantal goede spelers op de bank zaten te popelen om hun steentje bij te dragen. Bijvoorbeeld Tin v.d. Bergh, die, eenmaal op het veld, achter de voorste linie spelend de vaart erin brengt. Wel zoprettig voor de technische leiding dat van de selectie 1 en 2 een aantal spelers probleemloos in het eerste kunnen meedraaien. Vlak voor het einde zag invaller Maarten Triebels dat de Milsbeek-doelman zijn 4 - 0 -treffer maar net kon voorkomen.

TERUG - EN VOORUITBLIK
- Vooral in de eerste helft werd duidelijk dat Union nog op zoek is naar de optimale vorm. Maar de strijdlust is onverminderd groot.
- Scheids luuk van Zuijlen, zijn assistenten Rafat en Berns en last but not least de beide elftallen stonden garant voor een sportief verlopen pot voetbal.
- Waarschijlijk zal Union over twee weken op de Kwakkenberg aantreden tegen Trekvogels. Weer een hele kluif, maar de rood-warten gáán er weer voor!

THA,
VERSLAGGEVER TE VELDE