Veteranen Union - VCA: 7 - 2

Home > Nieuws > Veteranen Union - VCA: 7 - 2

Veteranen Union - VCA: 7 - 2

Datum: 06-02-2017
Veteranen Union - VCA: 7 - 2
Leo scoorde twee keer, beide met links nog wel. En de een fraaier dan de ander1. Meer hoeft er over deze wedstrijd eigenlijk niet gezegd te worden, want dat hebben de heren grapgrollers na afloop niet verdiend.
Nou vooruit…

Eerste helft
Het was even aftasten, maar al snel kreeg Union de overhand èn goeie kansen. Hij hing in de lucht, echter na een minuutje of zeven speelde er bij ons eentje terug op Heddy, pfff, een kaarsvetbal en die VCA-er pakte het presentje grijnzend uit: 0 - 1. Maar Union ging noest verder en Geert viel op door goeie acties en dito assists. Die alleen niet telden omdat wij de trekker maar niet overhaalden. Guido was een paar maal dichtbij, maar ontbeerde geluk. Trouwens die keeper pakte ook aardig wat ballen. Totdat Harald fysiek druk zette op hun laatste man en zo een eigen doelpunt afdwong: 1 - 1. En even later weer Harald (hij was weer met de TGV) die van afstand op de paal punterde, waarna Geert de rebound binnen prikte: 2 - 1 en daarmee was er orde op zaken. Alleen die dekselse buitenspelval. Eentje van ons bleef hangen: 2 - 2 en dat was knap tegen de verhouding.

Handje-achter-het-oor
Ruud had doorgespeeld -en goed ook- met een misplaatste knieschijf, maar toen het ei groeide ging hij er drie minuten voor rust af voor Wim. Een interessante wissel, want die had ons onlangs ‘een zwik doelpunten’ beloofd in de tweede seizoenshelft. In de dug-out waren de plagerijen danook niet van de lucht. Koud 60 seconden in het veld, nog nul balcontacten, stiert hij mee naar voren en schiet 3 - 2 binnen. Beng! En waar Willem best met een handje-achter-het-oor langs de dug-out had mogen stuiven, liet hij het bij twee priemende wijsvingertjes, omlijst met zijn biggest smile.

Rust
Joost serveerde warm extract uit Chinese planten. Die slobberden wij naar binnen terwijl Guido nog wat wisselde.

Tweede helft
Fred nam met zijn gespalkte pink geen risico, zo vlak voor het skiën en vlagde de hele wedstrijd. De tweede helft was de beste die we sinds tijden speelden. Maarten drukte samen met Jeroen G. een stempel op de wedstrijd, door het spel een stuk sneller en simpeler te maken. Niet kappen en draaien of wandelen bij spelhervattingen, maar tempo maken en spelen dat ding. Ze lieten het zien, ze lieten het horen en iedereen pikte het op. Bij balbezit van hun keeper zetten onze vleugels hun backs vast en lieten we hun laatste man quasi-vrij. Kreeg die de bal dan werd er vol druk op ‘m gezet en daar kwam VCA maar niet onderuit. Ze leden balverlies of gaven de lange bal, maar Pieter, Henny en Frans losten alles soeverein op. Zo ook Rob, al is de backpositie niet zijn habitat. En vergeet sluitpost Heddy niet, die toch nog een paar keer fervent moest optreden.

In de 60e minuut kapte Geert zich links-rechts vrij op de zestien en knalde droog 4 - 2 binnen. Harald deed even later ongeveer hetzelfde, alleen vanuit volle ren. Dat was de 5 - 2, want vlak voor èn na hem… enfin zie regel 1 bovenaan.

Bottom-line
Hoe meer druk je zet, hoe minder kracht alles kost. Immers, bij jou ingeleverde ballen zijn veel goedkoper dan die je moeizaam verovert.

Tot slot ’n kusje voor Jo, die alles zag…

5-2-2017,
LeoE
 
1 Dit letterlijk nemen, dan klopt ‘t.