UNION JO13-1 naar 2e divisie

Home > Nieuws > UNION JO13-1 naar 2e divisie

UNION JO13-1 naar 2e divisie

Datum: 09-05-2017
Afgelopen zaterdag kon de JO13-1 van Union kampioen worden, op de laatste competitiedag, ze hoefden alleen nog meer even te winnen van Berghem Sport... Grootste concurrent OJC Rosmalen was immers na de winterstop op twee punten achterstand gezet (na een fantastische 0-2 overwinning) en Union had de leiding sindsdien niet meer uit handen gegeven. Nog één wedstrijd dus! De spanning steeg. Sinds de krappe overwinning tegen laagvlieger Erp (0-1), hadden de jongens en meiden geleerd dat we er iedere keer weer voor moesten knokken. En dat deden ze! Met de rust was het al 0-2 en uiteindelijk werd het zelfs 0-6. 15 champagneflessen stonden klaar om ontkurkt te worden, met de trainers als doelwit. We waren kampioen, het was ongelooflijk!
Ongelooflijk? Best wel, de start van het seizoen verliep stroef. We verloren al vroeg, met wat pech, van ESA, met 3-1, en het zag er even niet naar uit dat we veel potten gingen breken in deze competitie. Toch draaide het team niet slecht: de verdediging stond als een huis, het middenveld was van grote klasse en de aanvallers, allemaal eerstejaars, werden beter en beter. Toen onze topscoorder Julien het eenmaal op zijn heupen kreeg, waren we niet meer te stoppen. Er werd geen competitiewedstrijd meer verloren. 72 doelpunten voor, en slechts 12 tegen. Tenslotte wil ik ook onze topkeeper even noemen, die het deze week nog spannend maakte en de wedstrijd met een gekneusde duim keepte. Sem is nu al een legende. Ik denk daarbij ook terug aan zijn kopdoelpunt in de laatste minuut van de bekerwedstrijd tegen VV Dieren (“mag ik mee naar voren trainer?”) waarna we dankzij zijn gestopte penalty’s naar de volgende ronde gingen.
Kortom, een heerlijk seizoen, met veel hoogtepunten, een hecht collectief, samengesmeed door twee fantastische trainers Thomas en Lennart.
Bedankt jongens,
Hoera, voor UNION  JO13-1