Union JO13-2 Kampioen!

Home > Nieuws > Union JO13-2 Kampioen!

Union JO13-2 Kampioen!

Datum: 13-05-2017
Op 13 mei 2017 om half 9 in de ochtend bij DIO ’30 in Druten moest het gebeuren. Union JO13-2 had de mogelijkheid kampioen te worden maar moest dan wel de volle winst mee naar huis nemen. Veel fans waren vroeg opgestaan om het team aan te moedigen. De JO13-2 liet vanaf de eerste minuut zien dat ze vandaag maar 1 doel hadden. Met overtuiging werd door de JO13-2 van Union bijna uitsluitend op de helft van DIO ’30 JO13-2 gevoetbald. Het resultaat was een 7-0 overwinning, champagne en confetti op het veld en een uitzinnig publiek dat zich verwend voelde met zo’n mooi voetbal!

Na een moeizame eerste seizoenshelft had JO13-2 zichzelf een doel gesteld. De tweede competitiehelft wilden ze toch minimaal in de top 5 eindigen. Met wat tactische wijzigingen in de posities moest dat toch kunnen. De eerste wedstrijd begon Union voortvarend tegen DVOL JO13-2, echter in de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd een 2-0 winst afgesloten met een 2-4 verlies.

De wedstrijden daarna herpakten de mannen van Union zich. Ze troffen sterke tegenstanders, waaronder de JO13-1 van Eendracht (2-0) maar gaven geen punten meer weg. Langzaam groeide Union JO13-2 onder aanvoerdersschap van Siem naar een geoliede, goed samenwerkende machine. Tegen Beuningse Boys hadden de Unionisten het moeilijk maar hard werken bezorgden hen een magere 1-0 winst. Tegen Ewijk werd het 2-2, toch een punt, maar de spanning steeg.

Toen volgde de uitermate belangrijke wedstrijd tegen directe tegenstander Millingen JO13-2. Degene die won zou de koppositie in handen hebben. De belangrijkheid van de wedstrijd werd ook door de club gezien, de voorzitter zelf had de fluit ter hand genomen en was scheidsrechter. Ondanks een vroege tegentreffer liet Union JO13-2 in deze wedstrijd zijn superioriteit zien. Het vaagde Millingen van de kaart door een 6-1 overwinning. Nog twee hindernissen te nemen. Tegen Bemmel JO13-2 was het hard werken, werd aan beiden kanten niets weggegeven en bleef het 0-0. De beslissing viel dus op die vroege morgen bij DIO in Druten. Na de preparty in Druten volgde een heldenontvangst bij Union en werd er nog lang gefeest. En daarmee werd geschiedenis geschreven in de hoofden van de spelers van Union JO13-2!

Siem, Kris, Esteban, Merlijn, Loek, Titiaan, Daan, Michiel, Jessie, Jelle, Boaz, Ian, Viggo, Kees, Obaid, Passy, invaller Sam en trainers Patrick, Rob en Tim van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!