UNION 1 scoort de gave, finale driepunter

Home > Nieuws > UNION 1 scoort de gave, finale driepunter

UNION 1 scoort de gave, finale driepunter

Datum: 16-05-2017
PUNT EEN : RUIME ZEGE OP VITESSE ’08 : 5 – 1 !

PUNT TWEE : KAMPIOEN VAN DE DERDE KLASSE D !!

PUNT DRIE : HISTORISCHE PROMOTIE NAAR DE TWEEDE KLASSE !!!

De Unionselectiegroep en hun begeleiding gingen er al bij voorbaat vanuit dat de alles beslissende laatste wedstrijd – na een slopend seizoen – geen zacht gekookt eitje zou worden. De Unionisten stonden weliswaar fier op kop in de competitie, maar met slechts één riskant puntje voorsprong op concurrent SML. En het Gennepse Vitesse ’08 wilde er maar al te graag voor knokken om deelname aan de nacompetitie voor promotie veilig te stellen. Hoogspanning dus op De Kluis…..
Ter gelegenheid van Moederdag werden de moeders bij de kassa verrast met een unionrode roos. Best een leuke attentie volgens velen
Gijs Lagerwey, pupil uit F-Joost, viel de eer te beurt om begeleid door o.a. scheids Lennart Hermsen en grensrechter Ako Rafat zo trots als een pauw als eerste het druk bezochte voetbalveld te betreden. In een rondootje vooraf had hij zich, onder het kennersoog van enkele selectiespelers, goed in vorm gevoetbald.

EERSTE HELFT
De in hagelwit gestoken Unionisten overbluften in eerste instantie de in fel oranje aangetreden Vitessenaren enigszins. Na dertig seconden al kon de eerste corner voor Union worden genoteerd. En luttele minuten later ontsnapte linksbuiten Mo aan zijn belagers. Zijn voorzet op maat werd door Niels verziverd : 1 – 0.De doelpuntenmaker verzond vervolgens een strakke pass dwars over het veld richting de cornervlag. De daaropvolgende voorzet werd prima ingekopt, maar de Gennepse keeper dook de kopstoot uit de hoek.
Na verloop van tijd kwam Vitesse beter op gang. Algauw werd duidelijk dat de speelstijl van de twee teams niet zoveel verschilde: beiden vermeden de lange bal en trachtten vooral combinerend hun doel te bereiken. Vitesse verplaatste hun spel vooral richting hun snelle en handige linksbuiten Safa Kizir. Maar de – zoals altijd – geconcentreerde Unionverdedigers gaven Safa weinig ruimte doordat ze na een misgreep regelmatig elkaars taken goed over namen. Die taktiek leek ontregeld te worden toen rechtsback Beer en hamstringblessure opliep en door voorhoedespeler vervangen moest worden. Maar de Unionisten losten dat probleempje goed op. Sterker nog : Joeri produceerde enkele assists en Siemen kon daarvan profiteren : 2 – 0
Vitesse kwam niet verder dan een goed geplaatst schot van aanvoerder Rob Jansen dat maar net naast ging. Aan de andere kand nam de druk op de achterhoede van de gasten juist toe. Dat leverde Union een terechte penalty wegens hands op die door Siemen werd benut: 3 – 0 dus.
De unionaanhang zag al aan de horizon een kampioenschap opdoemen. Maar die droom werd enigszins de kop ingedrukt toen Vitessespeler Ron Janssen zijn feitelijk te zachte vrije trap rond het strafschopgebied tot zij eigen verbazing met een boog over de wel grijpgrage, maar enigszins geblesseerde vingertoppen van Roel in het Uniondoel zag zeilen : 3 - 1 . Vlak voor rust veerde de Unionaanhang op toen één van hun voorwaartsen een knaller naar de linkerhoek van de Vitessegoal verzond. Maar de doelman redde bekwaam.

NA DE PAUZE
Vlak na het begin van de tweede helft zagen de Gennepenaren twee vrije trappen volledig de mist in gaan. Het Unionduo Niels-Siemen verging het beter, toen de eerste een strakke bal dwars door het middenveld plaatste. Siemen er direct achteraan in een lange sprint, veroverde de bal en sprintte er ook nog eens de Gennepse keeper eruit : 4 – 1 en mooie goal. Dat was voor het sportieve Vitesse de genadeklap die ze niet meer te boven kwamen. Union beperkte zich nu tot voorzichtig en toch vlot rondspelen van de bal op eigen helft, afgewisseld door enkele bevliegingen. Dat ontlokte voetbalkenner bij uitstek Jan Vullings vlak voor tijd de opmerking : “Let maar eens op. Ze gaan nog een goaltje scoren “. En dat gebeurde ook prompt, want Joeri knalde de bal onderin de linkerhoek : 5- 1.
Union de kampioen: olé, olé. En Vitesse kreeg nog het mazzeltje in de schoot geworpen door competitie-ontwikkelingen elders dat ze alsnog om de periodetitel mee konden gaan strijden

DOLLE BOEL OP EN ROND HET VELD
Vriendengroep The Locker Boys onstaken vuurwerk langs het veld. Anderen hadden intussen een mooi, professioneel erepodium midden op het terrein opgesteld waar spelers en publiek zich, zingend en applaudiserend rondom hadden verzameld Opper-feestgangmaker c.q. microfonist en donderdagavondvoetballer Marius verwelkomde de KNVB-official die samen met de voorzitter de kampioensschaal en medailles overhandigde. Alle spelers werden stuk voor stuk nog eens getypeerd als voetballer. Gulle sponsors kregen een bedankje en pers en fotografen legden alles vast voor de eeuwigheid.
Het fraaie erepodium werd door organisatoren in het volle clubhuis overgeplaatst. Aldaar werden ook nog eens trainers Martijn en Mark, fysio Blake, vaste grensrechter Ako en begeleider John in het zonnetje gezet. Ook werd met z’n allen een voor deze gelegenheid zeer toepaslijke variant op het Unionclublied gezongen. (De leuke tekst schreeuwt eigenlijk om publikatie op de site of zo. Wie kan dat fiksen?). De conditioneel ijzersterke spelers bleven hossen en voerden en voerden apendansen op. De voorzitter stak ook nog eens de loftrompet over de medewerkers die hun beste beentje hadden voorgezet.. Daar bovenop ook nog eens een smakelijke barbecue, rijkelijk vloeiend gerstenat, enzovoorts. Bij Union is het niet alleen goed voetballen. Maar kunnen ze ook een aardig feestje bouwen.

THA, VERSLAGGEVER TE VELD

Bekijk de foto's van het kampioensfeest