Zevenklapper van pupillen, junioren en senioren

Home > Nieuws > Zevenklapper van pupillen, junioren en senioren

Zevenklapper van pupillen, junioren en senioren

Datum: 19-06-2017
Afgelopen seizoen 2016 - 2017 verrasten niet minder dan zeven teams de Uniongemeenschap met een fraai kampioensvuurwerk dat even zovele oorverdovende knallers opleverde. Dat was natuurlijk niet niks en moest gevierd worden tijdens het befaamde kampioenenbal, dat binnen de Uniongelederen zo langzamerhand tot een leuke traditie is uitgegroeid.

OPWARMER VOOR DE HULDIGING
Een kampioenenbal zonder een lekkere pot voetbal is ondenkbaar. Daarom werd er voor afgelopen zaterdagmiddag – voorafgaand aan de officiële huldigingceremonie – een gezellig Mix Toernooi op touw gezet. Daar had zich een bonte verzameling van een honderdtal deelnemers voor aangemeld naast de vele toeschouwers. Een uitgelezen kans dus voor de voetballers om nog vóór de voetballoze vakantieperiode de honger naar de bal nog enigszins te stillen. Het werd een doorslaand succes en een mooi opwarmertje voor de feestelijke inhuldiging op een podium op het A-veld.
Organisatoren zoals Jennie en Will achter de centrale microfoon en DJ Thom Teunissen aan de muziektafel stonden borg voor een vlekkeloos verloop van het toernooi. De finale tussen Ajax en Bayern München werd pas in de verlenging beslist in het voordeel van de Amsterdammers door een boogbal van Bas Burgers junior die voor de dappere Duitse doelman , pupil Memet, onhoudbaar was.

HET KAMPIOENENBAL
De eerste kampioen die de eer van een huldiging te beurt viel, was geen voetbalteam, maar een kernkwartet van altijd bereidwillige clubhuis-medewerkers. Coördinator Marrig Hendriks speechte hen – zeer terecht – naar grote hoogte.
Vervolgens ontfermde Adwin Kannekens als ervaren ceremoniemeester over de microfoon. Op Adwins bekende ludieke en enthousiaste manier, onder andere door kwistig rondgestrooide leuke interviews en andere wijzen van inside information kwamen de toeschouwers van alles te weten over de volgende voetbalkampioenen :
- Union 1 dat promoveerde, de Sportprijs van Gelderland had gewonnen en altijd zoveel mogelijk voeling houdt met de jeugd van Union;
- Union JO 17 – 4, waar vanwege vriendschap en veel plezier het maximale bereikt werd;
- Union JO 13 – 1, met o.a. twee sterke voetbalmeiden, waar Julien Ditmer de topscorer is;
- Union JO 13 – 2, de mannen van de klok die altijd de discipline op kunnen brengen om tijdig aanwezig te zijn op trainingen, enz.;
- Union JO 17 – 5 dat kampioen werd met twee vingers in de neus (bah, bah), 68 doelpunten vóór en 2 doelpunten tegen;
- Union JO 16 – 6, waar Teun Klein wel even kwijt wilde dat hij het jofel vindt dat zijn vader de leider is;
- Union JO 9 – 3 dat zowel in de eerste als tweede seizoenshelft kampioen werd.

Nog veel meer feiten en weetjes liet Adwin de revue passeren, zoals over een Unionvoetballer met een fantastisch rechterbeen, een keeper die de 1O0e goal scoorde, een elftal met een echte straatvoetballer, enzovoort. Kortom : teveel om even aan het papier tot te vertrouwen

Iedereen kwam aan zijn trekken: en lekker en toch goedkoop bbq’tje, ideaal voetbalweer, een ruime voetbalpool naast het clubhuis waar veel gebruik van werd gemaakt. Het was weergoed toeven op De Kluis.


THA,

VERSAGGEVER te VELDE