Heumensoordse derby in ons voordeel

Home > Nieuws > Heumensoordse derby in ons voordeel

Heumensoordse derby in ons voordeel

Datum: 09-09-2017
Al binnen 30 seconden staan we op 0-1. Met de fluittoon nog in de oren van de scheids loopt onze goalie al naar het net. Brakkenstein is op bezoek en die willen wel. Beide teams die vandaag op het kunstgras staan willen de ruime winst van vorige week voortzetten.
 
Een kleine dreun is het. Die we goed verwerken. Mehmet-Ali spoort de jongens goed aan en de bal rolt veelvuldig op de geelzwarte helft. Deze wedstrijd is eigenlijk onze eerste test. Zo ziet de trainer het, zo ziet de schrijvende leider het en zo zien een handvol ouders dat. Getooid met paraplu’s en koffiebekers zien wij onze kinderen over het veld dribbelen. Die zien deze wedstrijd niet als een test. Die willen gewoon winnen.
 
Leeuwenkuil
De eerste helft benutten we onze vleugels goed. Na een minuut of tien hard werken komt er ook de gelijkmaker. Weliswaar een eigen doelpunt, maar het voorbereidend werk en het doorzetten zit aan de UNION zijde. Vanaf rechts zijn we met Noah en Floris ronduit gevaarlijk. Een nachtje in een leeuwenkooi is bijzaak wanneer je de messcherpe aanvallen over deze zijde ziet. Floris bereidt ook de 2-1 voor die door Lucas wordt ingetikt en dan gaan we echt in onszelf geloven. Dat is dan weer wat de trainer, de leider en de ouders denken. Onze spelers willen nog steeds gewoon winnen.
 
Stofzuiger
Bij Brakkenstein laten de spelers wat meer ruimte en gaan over tot individuele acties en lange ballen. Dat komt soms goed uit voor ons (Floris maakt 3-1) en soms ook niet (het wordt 3-2) maar geeft UNION ook mogelijkheden. Robert is de stofzuiger van het middenveld, Gigi als spits erg gedreven in het afpakken van ballen en test de keeper meerderemalen met zijn loopacties. Ook onze verdedigers worden veelvuldig getest. De lange ballen van de Brakkensteinse keeper laten stuiteren, die sterke (en grote) spitsen afstoppen of met kunst en vliegwerk aanvallen storen. Marijn en Camiel zijn er maar druk mee. Na de eerste helft is de rek er wel een beetje uit. Conditioneel zijn wij nog niet op sterkte en ook ons positiespel blijft wat achter. Gelukkig zien onze spelers dat niet zo. Die willen gewoon winnen.
 
De poorten van De Kluis
De tweede helft is samen te vatten als spannend en bevrijdend. De bevrijding zit in de twee doelpunten die Lucas maakt (4-2 en 5-2). Met een paar mooie schoten weet hij het vertrouwen in het team terug te brengen. Even wordt het dan toch nog gevaarlijk wanneer Brakkenstein een opleving krijgt. Het spel wordt met de minuut rommeliger, alles door het midden en de vermoeidheid komt door de poorten van De Kluis gesjouwd. We sluiten af met een 7-5 op de borden. Dankzij doelpunten van nogmaals Floris en nogmaals Lucas. Op naar volgende week voor onze derde poulewedstrijd voor de beker. Ik kan me er weer vanalles voorstellen, maar misschien moet ik gewoon als onze spelers lekker willen winnen.
 
Graag tot volgende week!
 
Grtn,
Jos

Vlnr: Camiel, Mehmet-Ali, Floris, Robert, Lucas, Noah, Marijn en Gigi slingeren van het veld de kleedkamer in