AWC JO 2 - UNION JO 1 : 0 - 6

Home > Nieuws > AWC JO 2 - UNION JO 1 : 0 - 6

AWC JO 2 - UNION JO 1 : 0 - 6

Datum: 18-09-2017
UNIONS HOOGSTE JEUGDTEAM KOMT OP DREEF
Bij elke seizoensopening zijn de grote hamvragen: Hoe gaat het team het doen in de nieuwe samenstelling? Trekken de spelers zich aan elkaar op ? Voelen ze goed aan welke elkaars goede en minder sterke kwaliteiten zijn; en ondersteunen ze elkaar daarin?

EERSTE HELFT
In de eerste minuten overbluften de Wijchenaren de Unionisten enigszins die de kat uit de boom keken. Maar al gauw nam Union het initiatief over en sneed met opvallend gemak door de AWC-gelederen, wat twee mooie goals uit het boekje opleverde. Eerst liet rechtsbuiten Teun Nelissen een strakke, lage voorzet van zijn voet vertrekken die door goed meegekomen spits Coen van Nieuwenhuijze werd ingeschoten : 0 – 1. Vlak daarna gaf Christie Saher zijn tegenstander het nakijken en maakte vervolgens Teun de AWC-keeper kansloos : 0 – 2.
AWC leek zich daarna enigszins te herstellen, creëerde enkele kansen, maar Wouter wist met kunst- en vliegwerk net op tijd een tegentreffer te voorkomen. Samen met aanvoerder Ewout Hulscher en keeper Tom Lourentzen zou hij een degelijke verdedigingsdriehoek gedurende heel de wedstrijd gaan vormen, prima ondersteund door verdedigers als o.a. Lennard, Ediz en Max. Unions linksbuiten snelde om de haverklap zijn tegenstander voorbij. Na een half uur liep ook de fanatiek doorzettende Coen de aarzelende AWC-verdedigers eruit en troefde de keeper af: 0 – 3. En 10 minuten later profiteerde attente Christie van een aantal missers in de groen-witte achterhoede en tekende de 0 – 4 aan.

NA DE PAUZE
Trainersduo Freek/Robin paste enkele wisselingen toe. Onder andere kwam Dino (volgens zijn maten Dinosaurus genaamd) erin die steeds de neiging had zijn individuele akties te ver door de voeren. Dat leidde herhaaldelijk tot balverlies voor de rood-zwarten, waardoor AWC uit zijn schulp durfde te kruipen. Maar de beste AWC-er Luc Driessen kon toch geen potten breken. Dat lukte handige Vito op het middenveld beter en met handige doorspeel-balletjes trachtte hij de AWC-verdediging open te breken. Unions linksbuiten liep zijn tegenstanders eruit en kon in vrije positie de 0 - 5 afdrukken. AWC kwam niet verder dan een vrije trap rond strafgebied die huizenhoog over werd gejaagd. Daarna zagen de Wijchenaren het eigenlijk niet meer zozeer zitten. Unionist Coen wel: hij liet na enkele mooie passeerbewegingen een paar tegenstanders zijn hielen zien en gaf Vito alle ruimte om de bal in te schuiven en het halve dozijn vol te maken: 0 – 6!

TERUG- EN VOORUITBLIK
Een dikverdiende overwinning voor Union op een niet al te sterke , maar wel sportieve tegenstander. Bij vlagen goed voetbal.
ESA is volgend weekend de eerste competitie-tegenstander in Arnhem. Dat is andere koek. Maar dit Union Jo 19-1 kan er ook wat van!
En last but not least: goed fluitende scheids Jasper Sanders stond er borg voor dat de wedstrijd probleemloos verliep.

THA,VERSLAGGEVER TE VELDE