Mist op een Wijchens veld

Home > Nieuws > Mist op een Wijchens veld

Mist op een Wijchens veld

Datum: 24-09-2017
Geen verrassingen in dit verslag. Zoals jullie gewend zijn begint het met wat sfeerwoorden over de lucht en de velden. Vervolgens wat over de opstellingen en de felheid van de tegenstanders. Tot slot de tweede helft waarin het vaak pompen of verzuipen is. En tussendoor worden de namen van onze helden verknoopt aan een hele set bijvoeglijke naamwoorden zodat het ook voor de vermoeide en poetisch ingestelde lezer interessant blijft.
 
AWC huist in Wijchen. Een mooi complex met een oudhollands gezellige kantine waarin de schlagers top 10 nonstop door de speakers schalt.  De geur van soep, tosti’s en gehaktballen saus laten we achter ons wanneer we de kleedkamer opzoeken. Niet veel later lopen we warm op strookje gras tussen de overvolle velden.
 
Spannend
Het is mistig. Vanuit het doel van Mehmet-Ali kun je de andere keeper niet zien. Maar je hoort hem wel keepen. Onze tegenstanders zijn groter, fysiek sterker maar tijdens de voorbespreking hebben we afgesproken vooral slim te spelen. En dat lukt. Vanaf het eerste moment komen we goed in het spel. We bouwen op, spelen over en proberen zoveel mogelijk het veld te benutten. Vooral op de linkerflank zijn onze acties wonderschoon. Mehmet Ali vindt Camiel, die met een mooie passeerbeweging de bal altijd wel bij Floris krijgt. Die combineert er op los met Gigi en dan staat Lucas voor het doel om te schieten. De eerste vijf minuten zijn erg spannend want ook onze lat, onze paal en de handschoenen van Mehmet-Ali worden uitbundig getest. Het is gewoon heel spannend.
 
Gelukjes
Gelukkig valt via een voorbereidende actie van Noah de bal voor de voeten van Floris en die maakt de 0-1. Verdiend door ons mooie spel, maar het even goed al 1 of zelfs 2-0 kunnen staan. We houden aan en we smeken dat iedereen er een tandje bij doet. Robert beloopt het ruime middenveld dat ontstaat wanneer Noah en Gigi continu de zijlijnen opzoeken. Met wat gelukjes blijft het lange tijd 0-1, die echt als minimaal en mager voelt.
 
Zijn beste wedstrijd
Verderop in de wedstrijd, wanneer de eerste wissels zijn verricht. De eerst blessures zijn behandeld met een overvloed aan water en de zwarte korrels uit de gezichten zijn gewreven komt AWC gelijk op. Ai, ik kijk Patrick aan en zoek wat vluchtig oogcontact met onze trouwe supporterschare. Dit is niet alleen spannend, dit blijft spannend. Met Thijs als standin rechtsback weten we gelukkig bijna alle aanvallen af te slaan en steeds weer gevaarlijk te worden. Lucas heeft de bal er in gedachten al drie keer ingepoeierd en dat lukt pas in het echt in de tweede helft. Ook de 1-2 voelt benauwd. In deze pot is niets een vanzelfsprekendheid. Wat wel een vanzelfsprekenheid is zijn de reflexen van Mehmet-Ali die ik zijn beste wedstrijd ooit zag keepen waarover ik een verslag mocht maken.
 
Met drie punten in de zak bespreken we de wedstrijd na. In de kantine is het repertoire nog niet aangepast en helaas het volume wel. Ook staat de frituur nog steeds op de hoogste stand. Sommige dingen veranderen nooit en dat is misschien maar goed ook.
 
Graag tot volgende week,
Grtn Jos