Union - MYSA - AFC Amsterdam

Home > Nieuws > Union - MYSA - AFC Amsterdam

Union - MYSA - AFC Amsterdam

Datum: 28-09-2017
Grandiooos..!

Donderdag van de 4-Daagseweek dreigden de Union-MYSA-Kenianen te stranden op Schiphol. Want er was vanuit Nairobi via Amsterdam naar Noorwegen (waar de Kenianen eerst een toernooi speelden) geen aansluitende vlucht. Wij konden weinig anders dan de hele ploeg voor een middag + half nachtje naar Nijmegen halen, maar dat zou een tour de force worden, organisatorisch, fysiek en financieel. Zestien spelertjes van 13 jaar, vier volwassen begeleiders, een mega-berg bagage en dat op de vooravond van Via Gladiola…

Anthon Fasel
Hij woont al lang in Amsterdam, maar komt als oer-Unionist nog af en toe op De Kluis. Zoals voor het presenteren van een humorvolle voetbalquiz of -zoals in juni nog- deelname aan ons Veteranentoernooi met zijn huidige club AFC. Welke club door hem steevast wordt aangeduid als de Anton Fasel Club. We maakten contact met hem: of hij heel misschien ergens ’n toverstokje had liggen…

AFC Veteranen 3
Onze noodkreet werd gehoord, hun hele team ging erachter staan en ze regelden in no time vervoer door de Busfirma Oostenrijk (die ook Ajax doet) naar het schitterende Drechtfort in het nabije Uithoorn. En daar werd het hele Kenia-team vergast op ’n super BBQ, voetbal en panna. Er waren knuffels en hugs en ze gaven elkaar taalles Nederlands - Swahili. Dit laatste ruimschoots gewonnen door de Keniaantjes, die maar bleven scanderen: grandiooos..!
De volgende ochtend was er voor ’t hele team een ontbijttas voedzame proviand, allemaal een t-shirt van AFC en hup… weer met de bus naar Schiphol. En zo naar hun twee weken deelname aan de Norway Cup, het grootste jeugdtoernooi ter wereld.

Maandag 7 augustus, na hun terugkeer uit Noorwegen, haalde Union het hele spul op van Schiphol en hebben we ze gehost op De Kluis en bij gastgezinnen thuis. Op de slotavond op schoven namens AFC Dick, Daniël en Henk aan en zij deelden namens AFC fijne woorden uit en leuke sportgeschenken. Ze kregen Keniaanse zang en dans terug en allerzijds stond vast: bij AFC zit het hart op de juiste plaats. Zoals zij dat aanpakten, dat was gewoon… grandiooos..!

Op de AFC-site een Faseliaans verslag over hoe het er bij hèn aan toe ging…

20 augustus 2017
Namens het Union-MYSA team,
Leo E.