UNION 1 - SML 1 : 2 - 1

Home > Nieuws > UNION 1 - SML 1 : 2 - 1

UNION 1 - SML 1 : 2 - 1

Datum: 27-09-2017
UNION ZEGEVIERT IETWAT GEFLATTEERD
Beide elftallen kennen elkaar door-en-door. In de afgelopen competitie waren ze aan elkaar gewaagd. Ook promoveerden ze naar de tweede klasse : Union als kampioen en de Arnhemmers via een nacompetitie. De onzen boerden de afgelopen weken best goed in een drietal wedstrijden om de districtbeker; SML kwam wat dat betreft wat minder uit de verf en werd uitgeschakeld. Nu stonden de rivalen weer tegenover elkaar, op weg naar een volgende mijlpaal : handhaving in de tweede klasse.

EERSTE HELFT
Beide ploegen schoten flitsend uit de startblokken. Dat leverde vooralsnog aan beide kanten geen grote kansen op, hoewel de Unionisten wat meer openingen vonden om de aanval te zoeken. Middenvelder Robin Custers bijvoorbeeld passeerde na 10 minuten technisch heel knap, op volle snelheid, een aantal tegenstanders, maar zijn aktie werd rond strafschopgebied de kop in gedrukt. Zijn voornaamgenoot , SML-er Robin van Ussen, glipte als rechtsbuiten regelmatig langs zijn tegenstanders, maar ook zijn akties liepen rond strafschopgebied vast.
Al snel werd duidelijk dat beide verdedigingen weinig kansen weggaven en de ploegen als geheel, met veel inzet voetballend, min of meer gelijkwaardig waren. Net zoals vorig jaar speelde Union goed in op de bekende aanpak van SML : Een vrije trap van de Arnhemmers , de grote 17-jarige Arnhemse verdediger Ko Snel rap opkomend naar voren in de hoop doeltreffend af te ronden, Maar Unions ook nu weer degelijke achterhoede gaf geen krimp.
Het gat tussen Unions achterste linies naar de spitsen bleek te groot, waardoor kort, overrompelend samenspel – vaak een sterk punt van de rood-zwarten – voorin sporadisch aan de orde was. Tot doorzetter Siemen na een lange doorspeelbal goed doorging, zijn aktie na balverlies slechts even onderbroken zag, zich weer energiek herstelde, voor open doel staande Niels goed in het oog hield en de laatst genoemde het leer laag kon inschieten: 1 – 0.
Na een niet malse overtreding (geel) van een SML-er op Lennart zocht Union – nu met meer overzicht – weer de aanval. De Arnhemse aanvoerder Wesly Martens liet zien dat hij de as was waar het bij SML vaak om draaide: hij nam alle corners voor zijn rekening, was door zijn techniek moeilijk van de bal te zetten en riep ook nog eens regelmatig de scheids tot de orde bij vermeend arbitrale foutjes. Freek en Lennart c.s. hielden echter het hoofd koel en wisten door hard werken (en goede conditie!) de SMS-aanvallen steeds weer te ontregelen. En last but not least was Uniondoelwachter Roel Barends paraat om hoge en lage inzetten onschadelijk te maken en ook nog eens met goed geplaatste uittrappen zijn medespelers te bereiken.

NA DE PAUZE
SML ging weer fel van start, hield grip op het middenveld en wilde duidelijk meer dan een gelijkspelletje. Maar de Unionverdedigers, zoals snelle Beer Hoes, bleken moeilijk te passeren. Bij enkele rood-zwarte middenvelders raakte zo langzamerhand de pijp leeg (minder veerkracht bij balverlies; minder goed geplaatste ballen), maar ze wilden van geen opgave weten en probeerden de bakens te verzetten. Lichtvoetige invaller Sam Nevels bracht leven in de brouwerij en schoot in volle vaart uit een moeilijke hoek keihard in het zijnet. Siemen werd vervolgens om onduidelijke reden in kansrijke positie afgevlagd. Maar SML kreeg loon naar hard werken toen de organisatie in Unions achterhoede even te wensen overliet en de volledig vrijstaande Robin van Ussen kon scoren: 1 -1 en niet onverdiend.
In de negentigste minuut maakten de Unionvoorwaartsen een einde aan alle onzekerheid via een geslaagde combinatie op rechts over drie schijven die eindigde bij de onvermoeibare Siemen links voor de goal : 2 – 1. SML probeerde nog met man en macht, ondersteund door de in fel geel gehulde keeper Stafan die zijn doel als gelegenheidsspits in de steek had gelaten de gelijkmaker te forceren. Tevergeefs.

TERUG – EN VOORUITBLIK
Een gelijkspelletje was voor SML niet onverdiend geweest. Maar Union speelde, vooral verdedigend, betrouwbaar, volwassen voetbal. En dat is ook een verdienste.
De Unionisten waren op zoek naar meer lijn in het spel.
ArbiterRichard Kroesen hield de wedstrijd goed in de hand, ondanks het feit dat er soms pittige duels werden uitgevochten.
Volgend weekend gaat Union 1 er weer voor. En ook dan staat er weer een bijzondere wedstrijd op de rol : de uitwedstrijd tegen buur ORION, 14.00 uur op de d’Almarasweg. Ook zeker geen wissewasje. Ondersteuning van Unionsupporters is dus weer zeer welkom!

THA,
VERSLAGGEVER TE VELDE