ORION 1 - UNION 1 : 5 - 3

Home > Nieuws > ORION 1 - UNION 1 : 5 - 3

ORION 1 - UNION 1 : 5 - 3

Datum: 02-10-2017
UNION 1 : MOEIZAME START,KRACHTIGE EINDSPURT

EERSTE HELFT
Union manifesteerde zich op sportpark Mariënbosch aanvankelijk als een schattig boemeltje op de Nijmeegse oktoberkermis (tjoeke, tjoeke) en Orion als de hogesnelheidstrein (kedeng, kedeng) die dag in-dag uit dag-uit langs het achterste veld van het sportpark voorbij raast. De roodzwarten waren het spoor enigszins bijster, terwijl de oranjehemden al vroeg op het juiste spoor zaten. Dat resulteerde in de 5e minuut al in een lange doorloopbal  op Niels Weelink die van de Unionverdediging zomaar ruim baan kreeg aangeboden, maar verzuimde te scoren. Even later leed zijn voornaamgenoot Niels Voss, die regelmatig niet al te zachtzinnig werd aangepakt, balverlies op het middenveld. Drie Oranjespelers doken in het gapende Uniongat en Vincent Alberts smaakte het genoegen de 1 – 0 op zijn naam te schrijven. Siemen werd vervolgens door een al te geestdriftige gastheer getorpedeerd. De goed meegekomen Kaz liet zich niet intimideren en zag zijn ingekopte bal maar net overvliegen. Unions achterhoede lukte het niet om de bal uit een corner resoluut weg te peren en genoemde Vincent wist daar rand strafschopgebied wel raad mee en schoot strak in : 2 – 0. De overwegend jonge, technisch vaardige Orionners, die met kleine overtredingen ook nog eens Unions spaarzame aanvalpogingen ontregelden, staken na 21 minuten met z’n drieën zo vrij als een vogeltje het middenveld over en aldus mocht Sander Tax van zijn twee collega’s de 3 – 0 aantekenen.
Unions aanvallen liepen niet lekker, Mo’s voorzetten kwamen niet aan, terwijl de lange doorloopballen van de thuisclub levensgevaarlijk bleven. Een fraaie kopbal van de vanuit de achterhoede goed meegelopen Unionist Lennart scheerde voorbij de tweede paal van het doel van Orionkeeper Stan Bruijsten over. Union bleef wel gecontroleerd in de breedte combineren, maar combinaties langs de lengte-as waren zeldzaam, waardoor Unions voorhoede niet kon laten zien wat ze waard was.

TWEEDE HELFT
De Unionsten hadden  tijdens de pauze de koppen eens goed bij elkaar gestoken, want ze tapten nu – heel verrassend – uit een heel ander vaatje. Met veel inzet ontsnapten ze  herhaaldelijk aan hun tegenstanders  en namen het initiatief over. Union ging jagen, Daan Nilwik op de linkerflank liet zich niet meer van de bal zetten en zocht steeds snel de ruimte op. Zo ontsnapte hij aan zijn opponent, schoot strak en laag voor opdat Mo probleemloos kon in schieten : 3 – 1.
Union rook kansen, kwam veel in balbezit en Orion wankelde. Daan versloeg weer eens een tegenstander vanuit het middenveld, stevende op keeper Bruijsten af, omspeelde de doelwachter en mikte op de lage hoek: 3 – 2. Robin ging een combinatie met hem aan en zijn voorzet werd door een in het nauw gedreven Orionback bijna in eigen doel geplaatst.
De trainers van beide ploegen namen maatregelen en pasten veel wissels toe. Orion kwam beter uit de verf en René Willemsen bezorgde Union een dompertje langs de eerste doelpaal van Roel: 4 – 2. Maar Robin Custers verhoogde op zijn beurt weer de spanning door een slimme tegengoal: 4 – 3. Kans op een gelijkspel zat er helaas niet in, omdat scheids Wim Neijmeijer een simpel, onschuldig duelletje bij de achterlijn  onterecht rijp achtte voor een penalty tegen Union. Luuk Akkers liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot onberispelijk in : 5 – 3. Unions doelman Roel probeerde – als mosterd na de maaltijd – uiteraard tevergeefs de scheids alsnog te overtuigen van zijn ongelijk, maar die antwoordde met een rode kaart. Union restte niets anders dan de laatste  minuten met tien man uit te spelen……….

TERUG – EN VOORUITBLIK
De overwinning van Orion was zeker niet onverdiend, met name op grond van hun goede eerste helft. Ze beschikken over een talentvolle, jonge ploeg.
Union rechtte de rug en kwam in de tweede helft heel knap terug van weggeweest. Op basis hiervan belooft het op zondag 8 oktober a.s., op De Kluis vanaf 14.00 uur tegen Leones uit weer een boeiende pot voetbal te worden!!
THA,VERSLAGGEVER TE VELDE