Driepunter mee naar de Kluis

Home > Nieuws > Driepunter mee naar de Kluis

Driepunter mee naar de Kluis

Datum: 08-10-2017
Het is ons gelukt de spanning terug te brengen op de velden, onze spelers extra te motiveren en onze bloeddruk omhoog te stuwen. We hebben er namelijk voor gekozen om het merendeel van ons team twee wedstrijden te laten spelen. Uiteraard staan wij onze vriendjes van UNION JO11-03 bij in hun editie van de Heumensoordse derby om zelf na een half uurtje rust tegen Orion aan te treden.
 
UNION J011-03/02
De Heumensoordse derby wordt dit keer gespeeld aan de Brakkensteinse zijde. Het team van trainer/coach Sebastiaan krijgt Mehmet Ali op goal en de centrale as van ons team te leen, met Noah, Lucas en Marijn. De eerste tien minuten houdt het combiteam goed stand. Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft weten ze Mehmet Ali te passeren. Helaas een aantal keer. Vlak voor de rust krijgt UNION wat meer grip op de wedstrijd en spelen wij onze kansen ook beter uit. We scoren en met wat hoop gaan we rusten. Pas in de tweede helft vinden de geel/zwarten de tweede versnelling en lopen ze over ons heen (8-2). Jammer, er had meer in gezeten. Op naar de velden van Orion.
 
Op de heupen
Met open armen staan een frisse Floris, coole Camiel, kickstarter Gigi en superpoetsmachine Robert ons op te wachten. Wij hebben een extra geheim wapen omdat Lars (J011-03) vandaag onze gastspeler is. Dan klinkt het eerste fluitsignaal en krijgt Orion het op de heupen.
 
Niet om aan te zien
De eerste 15 minuten zijn niet om aan te zien. En iedere keer dat we een tegendoelpunt krijgen begint het gevoel aan me te knagen dat de twee wedstrijden ons gaan opbreken. Ik ben wat nonchalant na de eerste twee doelpunten. Maar bij de derde en de vierde wordt het ongemakkelijk en lacherig. Steeds blijf ik hoop houden dat ons sterke positiespel uiteindelijk de boventoon gaat voeren.
 
Noah keert het tij
En dan. Uit het niets bevestigt Noah met een snoeihard schot dat ook wij vandaag het net gaan vinden, dat er hoop is en dat twee wedstrijden op een dag makkelijk kan, zolang we maar in ons eigen spel komen. Dank Noah voor het keren van het tij met deze pegel. Een eervolle vermelding in dit verslag.
 
Unionhart aan de hartbewaking
Marijn en Camiel voeren al heel de wedstrijd een man-tegen-man gevecht in de achterste linies. Eigenlijk is het lengteverschil tussen onze verdedigers en de aanvallers niet om aan te zien, maar we blijven er kort op spelen. Gigi helpt meerdere malen mee storen waardoor we eigenlijk iedere aanval in de twee helft onschadelijk maken. In de tussentijd heeft Lucas twee keer gescoord, is Robert helaas uitgevallen en komt de gelijkmaker dichterbij. Iedereen met een UNION hart moet nu collectief aan de hartbewaking want de bal wil er meerdere keren net niet in. Totdat Floris naar eigen zeggen een voorzet wil geven. De bal gaat veel hoger dan gepland en wordt door een windvlaag die op dat moment de Nijmeegsebaan en de hoge Orion heg passeert, naar beneden gedrukt. Je had erbij moeten zijn om dit te geloven, maar het is 4-4. En dan moet ons geheime wapen nog in stelling worden gebracht.

Lars de spits
De laatste tien minuten zijn een lust voor het UNION oog. We verdedigen hard op de bal en vaak in duo’s. Mehmet Ali zet zijn verdedigers continu goed neer. We coachen elkaar en willen per se winnen. Lucas loopt de longen uit het lijf en doet menige doelpoging. Zijn duels zijn zo fel dat het katoen van zijn fonkelnieuwe UNION kousen nu al versleten is. Op rechts bereidt Noah vele aanvalen voor en weet met Lars goed te combineren. Lars tilt ons persoonlijk over de drempel heen en loopt middendoor op de keeper af. Hij scoort als een koelbloedige spits en daarmee staat de 4-5 in de boeken. Niet veel later ruikt Camiel zijn kansen. Als opkomende verdediger laveert hij tussen de linies door en  scoort twee keer direct achter elkaar. En Lucas doet dan defintief de deur dicht met nog twee doelpunten. We verlaten het veld met 4-9, de supportersverhalen in de kantine stijgen tot grote hoogte en voordat de tosti’s komen nemen wij drie punten mee naar de Kluis.

Staand vlnr: Floris, Marijn, Gigi, Lucas, Noah
Zittend vlnr: Camiel, Mehmet Ali, Lars.
Robert ontbreekt helaas op de foto.


Grtn,
Jos