CONCORDIA WEHL 1 - UNION 1 : 1 - 0

Home > Nieuws > CONCORDIA WEHL 1 - UNION 1 : 1 - 0

CONCORDIA WEHL 1 - UNION 1 : 1 - 0

Datum: 23-10-2017
De naamgevers van beide clubs gingen ruim een eeuw geleden blijkbaar uit van eenzelfde voetbalfilosofie :”Concordia = eendracht; Union = eenheid”. De Achterhoekers plakten er ook nog eens een merkwaardige achternaam aan vast : “Wehl”. Op hun site beweren ze nu dat dit waarschijnlijk een afkorting is van een opmerking die de alom bekende Karel de Grote maakte toen hij op de Hellenheuvel de Wehlse vlakte in ogenschouw nam : “Wat Een Heerlijk Land!” “Dat is gewoon kletskoek”gaf een toeschouwer als commentaar “want die Karel sprak geen Nederlands.”
De wedstrijd was een primeur, want nog nooit in hun lange voetbalhistorie hadden de twee rivalen elkaar in beker- of competitieverband ontmoet.

EERSTE HELFT
Het voetbal dat de twee teams in de eerste vijf minuten lieten zien, zou beeldbepalend worden voor de hele daaropvolgende wedstrijd : onrustig,slordig vaak. “Dat zal mij een worst wezen”, moet Concordia-aanvoerder hebben gedacht en dus liet hij in de zesde minuut al , zonder hoop op succes , een losse flodder van zijn voet vertrekken, die tot verbazing van spelers en toeschouwers toch doeltreffend bleek te zijn. Daar had hij wel de medewerking van een blundertje van Uniondoelman Luuk Keijzer bij nodig die zich verkeek op het hobbelschotje en zijn lijf niet achter de bal kreeg : 1 – 0. Maar het kan verkeren, want amper vijf minuten later nam Luuk - meer lijn- dan ruimtekeeper – op geweldige wijze revanche toen hij een knaller van een Concordiaspits, afgevuurd vanaf anderhalve meter van het doel wist te onderscheppen.
Maar Union zat ook niet stil. Onder andere een hakballetje van Siemen in vijandelijk doelgebied bereikte net niet een medespeler ; een voorzet van Mo werd door Daan overgekopt en een boogbal van Niels vanaf 20 meter vloog over.
De thuisclub zat feller op de bal en was doortastender in de duels. Allen Unionist Freek Voss kon hen daarin evenaren. De makke bij de Unionisten was dat ze er niet in slaagden de aanspeelpunten in hun voorhoede te bereiken. Als dat wel eens lukte, bijvoorbeeld richting Siemen, trof hij, veelal met zijn rug naar het vijandelijke doel gekeerd, weer geen toegesnelde medespelers naast zich aan om een combinatie op te zetten. Na 35 minuten deed zich een half kansje voor bij Beer Hoes die een door Robin Custers geforceerde corner overkopte. Hetzelfde overkwam aanvoerder David Smit die een vrije trap van Niels vanuit een moeilijke hoek voorlangs knikte.
Toch creëerden de gastheren ook enkele mogelijkheden, met name via Brian Smit die er af en toe op snelheid tussenuit kneep. Maar de Unionverdediging loste dergelijke karweitjes goed op.

TWEEDE HELFT
Vanaf de 65e minuut paste het trainersduo Kasper-Marc enkele wissels toe, waardoor er meer vaart in de Unionaanvallen kwam en het spel zich meer naar de Concordiahelft verplaatste. Joeri bijvoorbeeld plaatste vanaf de linkerflank de bal naar Robin die een scherp schot loste dat door de Wehlse doelman Jeffrey Meijer gestrekt werd afgestopt. Ook plaatste Robin kort daarna een kopbal richting Concordiaanse hoek die helaas op de paal afketste. Union putte hieruit weer moed om door te drukken, maar het spelpeil van beide ploegen zakte verder weg. Voorzetten vanaf de Unionflanken werden door eerder genoemde Jeffrey steeds gemakkelijk weggeplukt. De beste kans in de laatste 10 minuten was weer voor de gastheren, maar die konden er ook geen chocola van maken.

TERUG- EN VOORUITBLIK
Union had meer moeite om op het gladde, hobbelige natuurgrasveld het spel te maken dan de wat meer ervaren  de tweedeklasser Concordia dat eenvoudig en fel voetballend de weg naar voren zocht.
Scheids Hans Harleman, net zo onrustig in het winderige najaarsweer als de tweeëntwintig spelers op het veld, beleefde een niet al te moeilijke wedstrijd.
Komende zondag 29 oktober krijgt Union op het kunstgras op De Kluis vv Vorden op bezoek dat in de competitieranglijst slechts één puntje achter staat op de roodzwarten. Moet kunnen mannen!
THA,
VERSLAGGEVER TE VELDE