SDOUC 1 - UNION 1 : 4 - 1

Home > Nieuws > SDOUC 1 - UNION 1 : 4 - 1

SDOUC 1 - UNION 1 : 4 - 1

Datum: 06-11-2017
UIT OF THUIS : MIN OF MEER
Tot nu toe is het eerste in de tweede klasse in uitwedstrijden duidelijk minder succesvol dan op De Kluis. Waarom precies? Wie het weet mag het zeggen.
Wel is zonneklaar dat het verloop van deze voetbalpot in Ulft door de Nijmeegse gasten – en wellicht ook door de wedstrijdleiding – als minder prettig werd ervaren.
Oké, volgende keer beter.

EERSTE HELFT
Aan het begin van de wedstrijd was Vrouwe Fortuna niet goed gezind. Al na vijf minuten ging de Unionverdediging in de fout : een mispeer richting eigen doel. “Dank U” moet SDO-er Stan v.d. Pavert
gedacht hebben en liep zo vrij als een vogeltje de open ruimte richting Uniondoel binnen : 1 – 0. Tot overmaat van ramp kreeg Niels Voss in een duel om de bal in hand in zijn gezicht gedrukt en viel om : hamstringblessure. Dus moest Sam Nevels, als logische en goede vervanger, direct aan de bak.
Maar Union bikkelde niet, greep niet stevig in , en zag ook nog eend een terugspeelbal faliekant mislukken. En weer dacht genoemde Stan “Dank U zeer “ en plaatste prompt de bal achter keeper Luuk Keijser : 2 – 0.
Na een kwartier wéér sensatie, maar nu ten voordele van rood-zwart. Een der Unionvoorwaartsen werd namelijk rechts van het strafschopgebied onreglementair afgestopt. Robin Custers posteerde zich achter de bal en schoot – technisch perfect – de bal laag en hard langs het muurtje in de linkerhoek van het doel van keeper Melvin Kersten: 2 – 1.
Union rook zijn kans, maar helaas liep het voorin, over de flanken, niet gesmeerd. Siemen wilde deze situatie maar al te graag doorbreken en dus schoot hij, nota bene centraal vanaf de middenstip, van zeer ver een machtige boogbal vlak onder de SDO-lat. De keeper plukte de bal ternauwernood uit de lucht.
De gastheren gingen, heel ervaren en vindingrijk, het spel alsmaar vertragen. Ze hanteerden nu ook vaker de lange bal. Daar had Unions verdediging toch wel enige moeite mee. Ook de opvallend verre ingooiballen van SDO-er Rens Visser over de rechterflank konden de Unionisten af en toe niet resoluut verwerken.

NA DE PAUZE
In de 53e minuut verzuimde een Unionverdediger druk te zetten op de Ulftse rechtsbuiten. Zijn voorzet werd door Chiel Terhorst keurig afgerond : 3 – 1.
Het spelpeil van beide ploegen daalde vervolgen zienderogen: goede combinaties deden er zich nauwelijks meer voor en ziekenhuisballen stapelden zich op. Aan beide zijden werden er geen kansen geschapen. Een handsbal in het strafschopgebied van SDO, overrijp voor een penalty, werd achteloos weggewuifd.
In de 70e minuut deed zich een uiterst zeldzaam en merkwaardig incident voor : Freek zette goed door en knalde de bal keihard midden in de uitbollende touwen van het SDO-doel. Het leer zoefde door een groot gat in het net achter het doel. En wat besloot de scheids? Géén goal, maar een gewone doelschop!  Gevolg: protesten van Unionspelers rondom de scheids, want zij zagen de aansluiter in rook opgaan. Het eind van het liedje was dat na een lange pauze het spel werd voortgezet. Gewapend met touw en ladder herstelden hulpvaardige Ulftenaren het gat in het net.
Een inzet van Siemen werd vlak voor de doellijn weggemaaid en een kopbal van David werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Een grote kans werd door Stan v.d. Pavert om zeep geholpen en een tweede intikker van Siemen ging de mist in.
 Toen vond een agressieve SDOUC-er  dat het tijd werd de boel op stelten te zetten. Na alweer een lange afkoelingsperiode werd hij door Alfens technische leiding naar de dugout verwezen.
In de laatste minuten van meer sportieve strijd dan goed voetbal zag Kees v.d. Pavert in een 1 op 1 –situatie zijn kans schoon om alsnog de 4 – 1 te scoren.

TERUG – EN VOORUITBLIK
- Een matige wedstrijd van beide kanten.
- Het te laag geklasseerde SDOUD verraste.
- Union 1 gaat vrijdag 10 nov. a.s. nog eens goed oefenen in de bekerwedstrijd tegen 1e-klasser Alverna op De Kluis. Vanaf 20.00 u.
- Zondag 19 nov om 14.00 u. treedt Union weer aan op De Kluis maar nu voor de belangrijke competitie wedstrijd tegen Varsseveld 1. Alle supporters weer welkom!

THA, VERSLAGGEVER TE VELDE