UNION JO13-04 toont veerkracht

Home > Nieuws > UNION JO13-04 toont veerkracht

UNION JO13-04 toont veerkracht

Datum: 11-11-2017
Het is tijd geworden om met de blocnote en pen naar De Kluis te verkassen. Op veld D verzamelt deze ochtend het sportieve vriendenteam J013-04. Een mix van snel en sterk, meiden en jongens, zo is mij ter ore gekomen. Alle tijd om dit team eens te aanschouwen en de schijnwerper erop te zetten.

Ook dit verslag begint met het weer: nevelig nat en koud. Onze spelers werken een rustige warming up af, waarbij de wind zoals gewoonlijk aan deze zijde van de UNION velden lekker fris door de tenues waait. Een hoopje ouders, tevens diendend als scheids, coach, wisselbegeleider, koffiedrinker en vlaggenist verwarmt zich in de dug out. Intussen staat tegenstander OSC ook op het veld en kan het spel beginnen.
Handelsmerk
Direct tekent zich de kracht van ons team zich af. OSC gaat die kracht vandaag meerdere malen testen. Het is aan UNION om te laten zien dat we uit tropisch hardhout gesneden zijn. Dat begint bijvoorbeeld al achterin. Met Jasmien en Vera als backs komen de vleugelspelers van OSC nauwelijks aan opbouwen toe. Er wordt goed gestoord. Waarbij de snelheid van Jasmien opvalt. Ze neutraliseert bijna iedere aanval op links door aan de goede kant te verdedigen en altijd de bal te spelen. Vera daarentegen heeft vandaag pittige partij te leveren. Een jongeman van een kop groter moet meerdere trukendozen opentrekken om in de buurt van ‘de 16’ te komen. Eigenlijk lukt het alleen door naar binnen te trekken. Daar staat Demiën, met zijn lange ballen als handelsmerk. Daar komt geen bal voorbij of je mag ‘m weer rond de middenlijn gaan ophalen. Sluitpost vandaag is Julian. Handige, katachtige reflexen en voor niks of niemand bang gooit hij zichzelf in de strijd. Meerdere malen zal hij vandaag gepasseerd worden, maar talent genoeg in de doelmond. Zo maakt hij bijvoorbeeld handig gebruik van de traptechniek van Simon. Die is altijd aanspeelbaar en altijd beschikbaar. Ook om een pass te leveren of het noodzakelijke slot op de deur te zetten. Al staat de deur helaas vandaag op een kier. Aan onverschrokken moed ontbreekt het in de defensie niet.De doorzetter
Zoals bijna ieder team, draait het ook bij UNION O13-04 om het midden. Daar voetballen gelukkig genoeg spelers. Met al die OSC-ers erbij is het vaak een grote kluwen rood-blauw die alleen maar ontward kan worden door inzet. Tikkies tegen de bal, een boogbal en af en toe een wervelende uitbraak. In willekeurige volgorde en sterk wisselende posities memoreer ik de Uniosten graag. Bilal bijvoorbeeld, die met mooie tactiek en goede dribbels altijd weer een oplossing uit een netelig blauwe OSC situatie weet te komen. Of Eser, die vooral langs de lijnen actief is en ook niet beroerd is om in de verdediging als backup op te duiken en daarmee van waarde is op de vleugel. Dan Michiel - de doorzetter - die ondanks blessureleed toch mee doet en zich met mooie acties goed inzet. Tot slot nog captain Sacha die met flair de aanvoerdersband draagt en stiekem veel nuttig werk met passes verzorgt.Voor elkaar willen werken
De voorhoede heeft ook vandaag als direct aanspeelpunt de veelzijdige Can. Een harde werker die zijn mannetje staat. Zoekt ook de combinatie goed op, bijvoorbeeld met Tuur. Hij mocht vandaag vanaf links zijn sprintjes trekken en voorzetten geven. Dat lukte verschillende malen goed. Of de combinatie met Marvin. Hij is eigenlijk overal maar hij viel de verslaggever het meeste op in de aanval. Een echt motortje voor het team dat laat zien wat de betekenis van inzet is. Tot slot sluit ik af met Julius. Hij wist vandaag met een schot en later met een rush vanaf de middenlijn de UNION eer te redden. Vooral de passeerbeweging vlak voor het eerste doelpunt staat bij menige toeschouwer in het geheugen gegrift. De twee doelpunten zijn dik verdiend, voor het team omdat we steeds beter gingen spelen tijdens de wedstrijd en voor het vertrouwen dat er de volgende keer meer in zit. Maar de mooiste conclusie van de dag is dat je ziet dat ze voor elkaar willen werken.

Begeleiders/coaches: Irmgard, Marcel en Tim, jullie hebben een mooi stel op de velden staan! Chapeau en ga zo door. Graag tot een volgende keer.

Grtn, Jos