UNION 2 - BEUNINGSE BOYS 2 : 4 - 0

Home > Nieuws > UNION 2 - BEUNINGSE BOYS 2 : 4 - 0

UNION 2 - BEUNINGSE BOYS 2 : 4 - 0

Datum: 13-11-2017
Natuurlijk, ook voetbal kent zijn ups en downs. Maar het staat als een paal boven water dat het tweede kost wat kost uit is op louter ups. Dat bleek ook weer eens in deze wedstrijd tegen het sportieve en zeker niet zwakke Beuningse Boys. Een moeizaam veroverde 1 – 0 voorsprong in de eerste helft werd in het tweede deel van de wedstrijd door steeds beter voetbal, gepaard aan grote inzet, uitgebouwd tot een dik verdiende ruime overwinning van de Unionisten.

EERSTE HELFT
Scheids Jos van Dam had amper zijn fluit aan de mond gezet of Rory Smithers liet voor doel een enorme kans liggen ; Remy van Vliet koos ook nog eens voor een weliswaar fraaie, maar half mislukte omhaal in plaats van een rustige balaanname. De roodzwarten zetten, steeds goed opbouwend, de ene na de andere aanval op waarin genoemde Remy, ijverige Rik Bant, linksback Stan v.d. Heyden en aanvoerder Martijn een belangrijke rol speelden. Maar na een half uurtje werd het spel van vooral Unions middenlinie slordiger, De Boys maakten maar al te graag gebruik van de te grote ruimte tussen Unions achter- en voorlinie en waagden af en toe enkele schoten op het Uniondoel die keeper Bram de Jong goed onderschepte. De ervaren begeleiders Frank de Pijper en Ton Schouten spoorden langs de lijn herhaaldelijk hun spelers aan tot betere aansluiting op het middenveld en dat had een goede uitwerking : met steeds beter geslaagde acties werden nu de vleugels bereikt. Remy zag een strak voorgeschoten pass onderbroken. Maar de slecht weggewerkte bal werd door hem direct weer knap ingeschoten. Beuningse keeper Jimmy was kansloos : 1 – 0.

NA DE PAUZE   
De regelmatig opkomende rechtsback Ruben van Weering won menig duel en werd steeds uitdrukkelijker een plaag voor zijn tegenstanders vanwege zijn pijlsnelle doorbraken over de vleugel. Dat leverde steeds vaker gevaar op voor het doel van de Beuningenaren. Rory bijvoorbeeld zag, hoog opspringend, zijn intikker onderbroken ; de technisch goed doorgebroken Karim lukte het net niet , vlak voor de doellijn, de bal goed gecontroleerd te krijgen. Een strakke voorzet van buitenspeler Mark Hendriks werd door Rory om zeep geholpen en een fraaie omhaal van de weer eens vlot doorgebroken Ruben had beter lot verdiend ; enzovoort, enzovoort. Kortom : hoewel de gasten feller waren in het veroveren van afgeslagen ballen, werd het overwicht van Union steeds groter, onder andere doordat ze beter combineerden. Het lang verwachte Uniondoelpunt kwam er in de 68e minuut toch toen een soepel verlopen samenspelletje Mark bereikte wiens voorzet het tweede doelpunt van Remy inleidde : 2 – 0. Rik zag vervolgens dat zijn ietwat mislukte harde schuiver door de blunderende Beuningenkeeper werd gemist : 3 – 0. Maar Rik bleek ook over een goede assist te beschikken die door midvoor Rory met een droge knal laag in de linkerhoek werd afgerond : 4 – 0.

TERUG – EN VOORUITBLIK
Het tweede was tegen de Beuningse gasten de betere ploeg.
Het team leeft zich graag uit in combinatievoetbal en kiest zelden voor de ook toch verrassende lange bal. Dat heen-en-weerspelletje veroorzaakt achterin soms een hachelijke situatie , met zelfs blessuregevaar. Unionkeeper Bram bijvoorbeeld overleefde ternauwernood een felle ingreep van een uitgedaagde tegenstander die hem de bal afhandig probeerde te maken.
Dankzij scheids Jos van Dam en zijn assistenten langs de lijn werd het in het kille regenweer een hartverwarmende voetbalpot
Komende zondag uit tegen GVA probeert het tweede ook weer als winnaar uit de bus te komen.
THA,
VERSLAGGEVER TE VELDE