UNION 1 - VARSSEVELD 1 : 1 - 1

Home > Nieuws > UNION 1 - VARSSEVELD 1 : 1 - 1

UNION 1 - VARSSEVELD 1 : 1 - 1

Datum: 21-11-2017
TOCH NOG EEN STERK SLOTOFFENSIEF
Een door vele blessures geteisterd Union 1 en de gasten uit Varsseveld werden in guur najaarsweer verwelkomd door pupil van de week Sophia de Back van de F2. Die dartelde op het hoofdveld vrolijk rond als een schaapje in een heerlijke lentewei. Zij stal de show vooraan de stoet van de grote spelers van de twee middenmoters in de competitie. Die trotseerden op hun beurt ook regen en wind zoals de duizenden dappere deelnemers aan de Zeven Heuvelenloop dat deden aan de oostelijke bosrand van Heumensoord anderhalve kilometer verderop. Sporters kunnen tegen een stootje!

EERSTE HELFT
Het eerste kwartier was er nogal wat te beleven op het kunstgras van het A-veld. Al gauw bleek dat het spitsentrio van Varsseveld levensgevaarlijk met de twee rappe buitenspelers Dave Ankersmit en Jan Stein plus de technisch bekwame Cas Kemperman vlak daarachter. Dat leverde al direct een grote kans op voor Dave die echter naast mikte. Maar ook Union liet zich gelden : Sam en David schoten rakelings over, Siem zag hoog opspringend een voorzet van Nick aan zich voorbijgaan.
De Varssevelders vielen massaal aan en Union werd gedwongen nogal wat corners weg te geven. Uiteindelijk was het Luke Groot Wassink die in de 23e minuut voor de blauwwitten scoorde : 0 – 1.
Het spelpeil van beide teams zakte vervolgens steeds verder weg. Toch ging Union op zoek naar de gelijkmaker , terwijl Varsseveld uit was op een tweede doelpunt. Maar de Unionisten slaagden er zelden in om via combinaties de voorhoede te bereiken. De enige mooie pass vertrok van de voet van  Siemen die, toch wel heel bijzonder, vanuit een linksback-positie opereerde. Varsseveld was vaker en feller aan de bal, wat onder andere een grote kans voor eerder genoemde Luke opleverde die door de steeds goed keepende Roel onschadelijk werd gemaakt.

TWEEDE HELFT
Union leek in eerste instantie op dezelfde niet al te goede voet verder te voetballen. De Unionisten toch nog steeds ettelijke duels en leken niet de oplossing te kunnen vinden om openingen te maken. Maar in de 60e minuut kwam de grote ommekeer er alsnog. Siemen kwam goed door en Joeri (vervanger van Mitchel) liet een harde schuiver richting Varssevelddoel vertrekken. De laatste schoot vervolgens een vrije trap rond strafschopgebied over. Actieve Sam schoot van ver hard en rakelings over. Robin nam de zoveelste scherpe corner voor zijn rekening, de roodwitte verdedigers verkeken zich erop en werkten in paniek niet goed weg. Attent aangesloten Kaz Seveke controleerde de afgeslagen bal en schoot hard  langs de linkerpaal raak: 1 – 1.
De roodzwarten hadden de smaak te pakken, gingen jagen en schiepen zich kansen. Maar schoten van o.a. Sam en Robin belandden niet meer tussen de palen van keeper Joost Riewald.

TERUG- EN VOORUITBLIK
- Heel knap zoals de Unionisten , na de tamme eerste helft, zich herpakten en er nog een schepje voetbalinzet bovenop deden.
- De gasten hadden in eerste instantie minder moeite om in de wedstrijd te komen dan de hun gastheren en konden in de tweede helft aan de steeds dreigender Unionaanvallen sportief en redelijk goed weerstand bieden.
- Ervaren scheidsrechter Erwin van Veghel en zijn assistenten leidden de wedstrijd attent en resoluut.
- Stan v.d. Heijden  en Marcel Smit hadden een fleurige flyer gemaakt die onder de toeschouwers van hand tot hand ging. Een mooi Union-visitekaartje.
 -Volgende wedstrijd: zondag 26 november a.s., 14.00 uur tegen oude bekende Spero 1 dat afgelopen weekend knock-out ging tegen vv Voorwaarts maar nog steeds de fiere lijstaanvoerder is.
THA,
VERSLAGGEVER TE VELDE