Heumensoordse derby in ons voordeel

Home > Nieuws > Heumensoordse derby in ons voordeel

Heumensoordse derby in ons voordeel

Datum: 28-11-2017
Heerlijk fris en fruitig treden onze helden en heldinnen aan op veld D op de Kluis. Het waait er minder hard dan op de andere velden, de bomen hebben heerlijke herfstkleuren, de grasmat is goed nat en de lijnen strak getrokken. We maken er een mooie wedstrijd van besluiten onze spelers direct voorafgaand aan het eerste fluitsignaal.
 
Hondstrouw
Het tactisch begeleidingsteam heeft op basis van het nieuwste KNVB beleid ook ditmaal een strategie bepaald om onze gasten van meet af aan te verrassen met aantrekkelijk UNION voetbal. Om de vaste, hondstrouwe, de weer-en-wind trotserende en op slappe koffie terende supporters toch een gezellige zaterdag te bezorgen zetten onze spelers vandaag hun beste beentje voor.
 
Hele lijf
De eerste helft is met z’n allen naar de bal rennen. En tikkie takkies proberen. Het middenveld is verheven tot het strijdtoneel en de teams weten nog geen lijn in het spel te krijgen. Bij beide teams leidt een individuele actie vaak tot balverlies en komen passes niet goed aan. Vermeldenswaardig is de verdedigende actie van Simon die werkelijk met zijn hele lijf een tegendoelpunt voorkomt. Kort daarna zien we ook Damian de bal professioneel verwijderen van onze helft en daarmee de aanval ontmantelen. Gelukkig krijgen ook onze andere spelers het dan op de heupen.
 
Geslepen spits
Het motortje gaat aan en de Brakkensteinse gele muur wordt beslecht. Bijvoorbeeld door Sacha die de 1-0 laat noteren door met een slim lobje de keeper te verschalken. Dan gaat het hard en zal dezelfde keeper een aantal keer naar het net moeten. Zo scoort Can twee maal die zijn rol als geslepen spits wederom waarmaakt. Aanvoerder Julian laat zien dat hij op het veld net zo veel waarde heeft als in de goal. Hij tekent voor 4-0. In de tussentijd joelt het publiek en trekt het voetbalvolk allemaal naar veld D. 
 
Flexibele lighouding
In de tussentijd demonstreert Tuur zijn keeperskwaliteiten. Hij heeft bij schoten op doel zijn handen klaar maar het mooiste is zijn flexibele lighouding die hij inneemt wanneer een bal over de grond komt. Luttele seconden voordat de bal tegen zijn borst wordt geklemd ligt hij al languit in het gras. Helaas passeert het Brakkensteins geel hem ook een aantal malen. Maar dat zijn slechts rimpelingen op het veld.
 
Combineren
In de tweede helft krijgen we echt goed grip op de wedstrijd. De juiste mix van doorzettingsvermogen en conditie is aan onze kant. Op links genieten we van Jasmien, die geen enkele keer haar mannetje loslaat. Steeds lekker fel op de bal en alles voetballend oplossen. Ze kreeg vaak steun van Bilal die wederom zijn rol als stofzuiger op het middenveld speelt. Hij combineert ook graag met Eser, Julius en Marvin die steeds beter ingespeeld raken op elkaar. Leuk om te zien hoe ze met een individuele actie een speler passeren en dan direct een mooie pass afleveren. Daar zie je ze in groeien. Dat zie je zelfs van een afstandje gebeuren.
 
Verslaggever kwijt
Mooi dat Vera in de tweede helft ook mee naar voren gaat. Ze combineert met diverse UNIONisten en weet de bal voor te zetten. Daar profiteert Marvin of Bilal van. Dat is deze verslaggever het even kwijt, maar beiden scoren vlak na elkaar. Met nog twee doelpunten van Massin de dribbelaar en tot slot nog een keertje Julian en Michiel sluiten we de voetbalpot af met een 10-3 overwinning. Het zal nog lang onrustig blijven op veld D. We maken een echte teamfoto, die hiermee in het archief van UNION kan worden opgenomen en bij deze verslaggever in het voetbalgeheugen staat gegrift. Dank voor dit voetbaltreffen en tot een volgende keer.

Pas veel later, als de inkt van dit verslagje al droog is en de tenues alweer fris gewassen klaar liggen voor de volgende training komt de verslaggever erachter dat Zep niet opgenomen is in dit verslag. Een vergissing die direct moet worden gecorrigeerd! Ook hij verdient zijn plek in dit verslag, want ook hij heeft zijn plek in het vriendenelftal verdiend. Tegen Brakkenstein blonk Zep uit in het vele storen van de opbouw van de tegenstander en wist hij een paar maal een goed een-tweetje op te zetten met een medespeler. Fijn dat je er bij bent Zep!

Grtn,
Jos