Jeugdopleiding

Home > Voetbal > Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

Evenals in seizoen 2015-2016 zullen de jeugdselecties in seizoen 2016-2017 in zware competities uitkomen. Om de selectieteams maximaal voor te bereiden op het komende seizoen heeft Union een kwalitatief en kwantitatief goede selectieprocedure.
 
De laagcoördinatoren hebben voor de indeling van de breedtesportteams ook behoefte aan duidelijkheid en transparantie van de selectieprocedure, omdat de uitkomst ervan invloed heeft op die indeling. En natuurlijk willen de leden van Union weten wanneer bekend is in welk team zij volgend seizoen spelen.
Vandaar dus een transparante en duidelijke selectieprocedure die open gecommuniceerd wordt naar alle belanghebbenden. Hieronder staat hierover alle informatie. Ook wordt vermeld bij wie men het beste terecht kan met vragen.
 
20 mei 2016 houden we als streefdatum aan waarop de selecties en indeling van de A t/m F bekendgemaakt worden. Waarbij de uiteindelijke definitieve selecties voor de D t/m A jeugd uiterlijk 16 juni 2016 bevestigd zullen worden. De indeling van de overige teams van de breedtesport moeten voor 15 juni klaar zijn.
 
Seizoen 2016-2017 
 
Trainers
Naar verwachting zullen meer dan 10 trainers ook als voetballer in de selectie van Union actief zijn! Wij verwelkomen een 4-tal zeer ervaren trainers binnen ons trainerskorps (waarvan er reeds een aantal in het huidige seizoen actief is binnen UNION selectievoetbal, o.a. Frank de Pijper (reeds actief bij A1), Fabian Krebbers (reeds actief bij C1), Léon Woudstra (reeds actief bij C1) en Daan Disveld (profvoetballer bij FC Den Bosch).
 
Selectie trainers
A1          Frank de Pijper                 asst. Sebas Janssen
B1          Freek Voss                       asst. Sam Nevels
B2          Bram de Jong                   asst. Joeri Broeders 
C1          Fabian Krebbers                asst. Léon Woudstra en Daan Disveld 
C2          Tuur Hendriks                    asst. Rik Bant
D1          Thomas Krasowski            asst. Lennart Smit
D2          Patrick Wijers           
E1          David Smit                
E2          Haron Zarouala       
F1           Ivo Westerweele                                             
F3           Rifki Holla                                        


Keeperstrainer Jeugd (A-B) Jeroen Jetten 
Jeugd (F-C) Maarten Paes 
 
Techniek Training – Individuele ontwikkeling
 
Léon Woudstra i.s.m. Fabian Krebbers ondersteunt ook komend seizoen de selectietrainers en trainers van de F, E en D. Zij zijn bekend van de techniektrainingen die op een gestructureerde en regelmatige (min. 1x per 3 à 4 weken) wijze op zondagochtend plaatsvindt. Onze visie - de individuele ontwikkeling van de speler en spelplezier staan voorop – is een belangrijke kernwaarde van onze opleiding bij vv UNION.
Frank de Pijper (Trainer A1), Martijn Bartels (Trainer Union1) en Fabian Krebbers (Trainer C1) gaan de trainers van de D- t/m A-laag onder hun hoede nemen. De trainerscoördinatoren zijn het aanspreekpunt voor de trainers van de breedtesport.
 
Selectiecoördinatoren
Per laag of per twee lagen is een selectiecoördinator aangesteld. Hij houdt zich in eerste instantie bezig met de communicatie naar de (ouders van de) kandidaat-spelers, met afstemming met de trainers van jeugdopleidingsteams en desbetreffende laagcoördinatoren. Voor de rest van de trainingen en wedstrijden houden zij de betrokken spelers/ouders op de hoogte.
Vervolgens zal er maandelijks een selectiecoördinatie-overleg zijn met de trainerscoördinatoren, clubmanager en de jeugdcoördinator om de gang van zaken rond de jeugdopleidingsteams goed af te stemmen. 
 
F/E Frank Visser                          frank.visser@philips.com
D/C Ruud Klep                              rajmklep@gmail.com
Adwin Kannekens                    adwinkannekens@cs.com
A Guido Loning                            guidoloning@kpnmail.nl
 
AJAX Online Academy
Union is al een aantal jaren de enige Partner in de regio van de AJAX Online Academy. Daarom kunnen alle trainers evenals afgelopen jaar met het Ajax online systeem werken. Er zullen diverse bijeenkomsten worden georganiseerd om deze trainers hierbij te ondersteunen. Spelersontwikkelingsplan, uniforme training (inhoud, intentie, diversiteit) & spelopvatting aangepast aan de UNION voetbalvisie zijn hierin verwerkt om tot een sterk fundament te komen van wat UNION verstaat en uitvoert onder selectievoetbal 
Voor de trainers van onze jeugdopleiding (selectie) is het gebruik van het Ajax online systeem verplicht. Tijdens regelmatig overleg komen onder meer periodisering, continue verbetering van spelers, systemen en aanpak aan bod. 
 
 
Open selectiewedstrijden/-trainingen 


Voor alle trainingen (A,B,C en D in de vorm van een wedstrijd en E en F in de vorm van een training 4x4) geldt dat men minimaal 30 minuten voor aanvang aanwezig, omgekleed en klaar is om deel te nemen.
*De tweede datum geldt voor geselecteerde spelers. Dat wil zeggen dat spelers voor die tweede datum worden uitgenodigd.  
 
Union Jeugdopleiding beoordeelt alle spelers op:
  • Voetbaltechnische vaardigheden (handelingssnelheid, techniek, balvaardigheid)
  • Voetbaltactische vaardigheden
  • Fysiek
  • Mentaal / persoonlijkheid
  • Sociaal (bijdrage aan het team)
  • Indien mogelijk: continuïteit van kwaliteit in afgelopen periode.
De uiteindelijke beoordeling is een gezamenlijke beslissing van de Technische Commissie Jeugd en de verantwoordelijke trainer van het betreffende team.
 
Vragen?
Spreek gerust een selectiecoördinator aan of stuur hem een e-mail (e-mailadressen staan hierboven).
 
Veel succes en sportief plezier de komende weken!
Namens de Technisch Commissie van Union Voetbal
Frans Ditmer
E-mail: tc@unionvoetbal.nl