Jeugdopleiding

Home > Voetbal > Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

Evenals in seizoen 2015-2016 zullen de jeugdselecties in seizoen 2016-2017 in zware competities uitkomen. Om de selectieteams maximaal voor te bereiden op het komende seizoen heeft Union een kwalitatief en kwantitatief goede selectieprocedure.
 
De laagcoördinatoren hebben voor de indeling van de breedtesportteams ook behoefte aan duidelijkheid en transparantie van de selectieprocedure, omdat de uitkomst ervan invloed heeft op die indeling. En natuurlijk willen de leden van Union weten wanneer bekend is in welk team zij volgend seizoen spelen.
Vandaar dus een transparante en duidelijke selectieprocedure die open gecommuniceerd wordt naar alle belanghebbenden. Hieronder staat hierover alle informatie. Ook wordt vermeld bij wie men het beste terecht kan met vragen.
 
20 mei 2017 houden we als streefdatum aan waarop de selecties en indeling van de A t/m F bekendgemaakt worden. Waarbij de uiteindelijke definitieve selecties voor de D t/m A jeugd uiterlijk 16 juni 2017 bevestigd zullen worden. De indeling van de overige teams van de breedtesport moeten voor 15 juni klaar zijn.
 
Seizoen 2016-2017 
 
Trainers
Naar verwachting zullen meer dan 10 trainers ook als voetballer in de selectie van Union actief zijn! Wij verwelkomen een 4-tal zeer ervaren trainers binnen ons trainerskorps (waarvan er reeds een aantal in het huidige seizoen actief is binnen UNION selectievoetbal, o.a. Frank de Pijper (reeds actief bij A1), Jef Vels (C1) en Erwin van Erp. 
Selectie trainers
JO19-1 Frank de Pijper asst. Sebas Janssen
JO17-1 Freek Voss asst. Sam Nevels
JO17-2 Bram de Jong asst. Joeri Broeders
JO15-1 Jef Vels asst. Erwin van Erp, en Wouter Aalbers
JO15-2  Tuur Hendriks asst. Rik Bant
JO13-1  Thomas Krasowski  asst. Lennart Smit
JO13-2 Patrick Wijers asst. Rob Schoenmakers
JO11-1 David Smit  
JO11-2  Haron Zarouala  
JO9-1 Ivo Westerweele  
JO9-3   Rifki Holla  

Techniek Training – Individuele ontwikkeling
Jef Vels, Ivo Westerweele en David Smit ondersteunen ook komend seizoen de selectietrainers en trainers van de F, E en D. Zij zijn ook mede vormgever van de techniektrainingen die op een gestructureerde en regelmatige (min. 1x per 3 à 4 weken) wijze op zondagochtend plaatsvindt. Onze visie - de individuele ontwikkeling van de speler en spelplezier staan voorop – is een belangrijke kernwaarde van onze opleiding bij vv UNION.
Frank de Pijper (Trainer A1), Martijn Bartels (Trainer Union1) en Jef Vels (Trainer C1) gaan de trainers van de D- t/m A-laag onder hun hoede nemen. De trainerscoördinatoren zijn het aanspreekpunt voor de trainers van de breedtesport.
 
Selectiecoördinatoren
Per laag of per twee lagen is een selectiecoördinator aangesteld. Hij houdt zich in eerste instantie bezig met de communicatie naar de (ouders van de) kandidaat-spelers, met afstemming met de trainers van jeugdopleidingsteams en desbetreffende laagcoördinatoren. Voor de rest van de trainingen en wedstrijden houden zij de betrokken spelers/ouders op de hoogte.
Vervolgens zal er maandelijks een selectiecoördinatie-overleg zijn met de trainerscoördinatoren, clubmanager en de jeugdcoördinator om de gang van zaken rond de jeugdopleidingsteams goed af te stemmen. 
 
 
F/E Frank Visser frank.visser@philips.com
D/C Ruud Klep rajmklep@gmail.com
B Adwin Kannekens adwinkannekens@cs.com
A Ton Schouten ton.schouten@fo.nl

Soccer Play 
Union is al een aantal jaren de enige Partner in de regio van de Soccer Plan / AJAX Online Academy. Daarom kunnen alle trainers evenals afgelopen jaar met het Soccer Play / Ajax online systeem werken. Er zullen diverse bijeenkomsten worden georganiseerd om deze trainers hierbij te ondersteunen. Spelersontwikkelingsplan, uniforme training (inhoud, intentie, diversiteit) & spelopvatting aangepast aan de UNION voetbalvisie zijn hierin verwerkt om tot een sterk fundament te komen van wat UNION verstaat en uitvoert onder selectievoetbal 
Voor de trainers van onze jeugdopleiding (selectie) is het gebruik van het Soccer Plan / Ajax online systeem verplicht. Tijdens regelmatig overleg komen onder meer periodisering, continue verbetering van spelers, systemen en aanpak aan bod.