• Bij Union; Alcohol vanaf 18

  Bij Union; Alcohol vanaf 18
  Sinds een paar jaar is het wettelijk geregeld dat er pas alcohol geschonken en verkocht mag worden aan mensen die 18 jaar of ouder zijn. Ook bij Union geldt deze regel die wij van harte ondersteunen. Een aantal vrijwilligers zijn getraind/gecertificeerd op het gebied van het schenken van alcohol en we wijzen onze gasten bij twijfel op deze wet en handelen hier naar.
  Tot zover niets nieuws dus.
  Wat wel nieuw is, is de aandacht die de Warenautoriteit schenkt aan de kantines van amateursportverenigingen op het gebied van naleving van de wet. Na een periode van informeren wordt er nu actief gecontroleerd en bekeurd. Hoge boetes (meer dan € 1300,00) zijn al uitgedeeld en bij herhaling kan de schenkvergunning zelfs worden afgenomen; geen alcohol meer op de club!
  Voor ons als bestuur aanleiding om extra aandacht aan al onze vrijwilligers achter de bar (ook de leden/ouders die de team bardiensten invullen) te vragen om deze regel strikt uit te voeren:

  • Bij twijfel vragen om een ID
  • Indien die niet getoond kan worden; niet schenken.
  • Verkoop aan iemand die ouder is dan 18 die het weer doorgeeft aan iemand onder de 18 is op dezelfde wijze strafbaar als directe verkoop. Ook dan dus niet schenken.

  Dit kan allemaal heel vervelend zijn voor degene die achter de bar staat. Bij deze vragen wij dan ook aan alle leden, ouders en betrokkenen om ons mee te helpen bij het handhaven van deze regel;

  • Zorg er voor dat jijzelf(als je nog geen 18 bent) of jouw kind geen alcohol nuttigt in onze kantine
  • Steun de vrijwilligers achter de bar als zij om een ID vragen of als ze weigeren te schenken
  • Kijk mee met ons en onderneem actie als je ziet dat het mis gaat; het is de verantwoording van ons allemaal.

  Bekijk hier de brochure