• Boze Unionisten naar het Malieveld

  Alle boze leden van Union trekken binnenkort op naar het Malieveld te Den Haag. De reden: zij voelen zich in Vorden vreselijk tekortgedaan in hun poging de plaatselijke trots op een nederlaag te tracteren. Het vlaggeschip van Union speelt daar in de Achterhoek een dijk van een wedstrijd, maar bij afwezigheid van Vrouwe Fortuna moeten de punten toch worden gedeeld met Vorden: 2-2.

  Bij een 2-1 stand in het voordeel van de Unionisten maakt Ingo een loepzuiver doelpunt. De Zwarte Cross-vlaggenist van dienst vlagt echter volkomen ten onrechte voor buitenspel. De scheids gaat mee in die foute visie van de vlaggenist. Treffer afgekeurd. Vlak voor tijd: aanvoerder David krijgt een bal keihard op zijn gezicht, in het strafschopgebied. Heel Vorden en luidruchtige aanhang brult 'hands'. Ten onrechte beslist de scheids: strafschop. David heeft een tand door zijn lip, en krijgt een gele kaart. Groot schandaal. Foute beslissing. Penalty gaat er in, 2-2. Op naar het Malieveld.

  In de eerste helft spelen we nog zo goed. Cristie wordt gevloerd, penalty. Robin schiet koeltjes raak, 1-0 voor ons. Vervolgens: Matthias levert een knappe, harde voorzet af. Freek zweeft door de lucht en kopt loepzuiver binnen, 2-0. Een werelddoelpunt. Ja, die vlaggenist vlagt weer, maar de scheids keurt de treffer terecht helemaal goed.

  Na de pauze gaat het snel fout. Roel grabbelt mis, en Vorden schuift binnen, 2-1. Dan zijn de rapen gaar. En vervolgens ranselt doelman Roel ook een paar ballen knap uit zijn hok. Op de laatste strafschop heeft hij echter geen verweer. 2-2. Commentaar van Vorden-trainer Manfred Graven: 'Ik moet wel zeggen dat ik Union de beste ploeg vind waar wij tot nu toe tegen hebben gespeeld.'

  Komende zondag reizen we af naar Mook, naar Eendracht'30. Aanvang 14.00 uur.

  FvS

 • Jessy kopt de bal weg tegen Vorden. Links David, rechts Freek.