• BVC Vets - Union 5-1: Zevenklapper voor de Vets

  Maar dan anders, want zeven keer op rij aan de reet. Tjonge. Hoe graag hadden we onze jarige Frans drie punten geschonken, zoals het Eerste vorige week deed aan Fabian Krebbers.
  We speelden al twee keer tegen BVC en dat is momenteel gewoon by far het beste vetsteam. Zo horen we ook van andere clubs. BVC heeft op de meeste posities een betere speler en ze zijn gemiddeld 10 jaar fitter.

  Eerste helft
  Nochtans voetbalde Union de eerste helft behoorlijk: focus, duels, ballen met een plan. Al begon het wat onzeker en moest Jeroen meteen al handelend optreden. Hij behoedde ons sowieso voor meer tegengoals.
  Na een kwartier stond het tikje geflatteerd al 2 - 0. En toch had Union een licht overwicht, al was dat vooral optisch, want tot echte kansen kwam het niet. Diego en Guido schoten wel kansrijk op doel, maar dat was het. Totdat 10 minuten voor rust supersub Ward opstoomde over de as en van 30 meter lekker uithaalde. Die bal werd steeds diagonaler en ging binnen bij de verre paal: 2 - 1 en dat gaf moed.

  Rust
  We dronken iets dat was geschept uit een badkuip kokend water met één theezakje. Gelukkig was er disacharide om er een smaakje aan te geven.

  Tweede helft
  Nog eventjes kon Union het bijsloffen. De verder goed leidende Marc zag een penalty over het hoofd. Weliswaar goed gecamoufleerd, want niet lomp of zo. Maar Wim wilde zich in de 16 vrij kappen, werd door twee man onderuit gehaald, eentje vanachter. Niet grof, wel een klare overtreding. Zo vond Wim ook.

  We hadden nog wat extra vuur in de frontlinie door invaller Hendriks junior, aka Jay. Die maakte meters en combineerde lekker, maar hij kon het verschil niet maken. ‘Vet leuk Vetdebuut,’ vond hij achteraf.

  BVC scoorde daarna uit lepe counters. Wij vielen aan - soort van - maar creëerden niets dat kansrijk was om kans te worden. Dan leden we balverlies en speelden zij ons los. Mede, aldus Jeroen-leider na afloop, omdat onze fit- annex snelheid te kort schoot om het nog te belopen.

  Wat betreft het vaste agendapunt ‘coaching’: dat was vandaag weer oké, paar uitglijdertjes misschien. Desgevraagd zei onze junior na afloop: ‘als je dat bij ons doet word je meteen van het veld gehaald’. Kortom we blijven scherp - op onszelf.

  Derde helft
  Het goedlachse BVC troostte ons met een rondje bier, nootjes en kwinkslagen. We zagen Ajax voor de tweede keer Dortmund oprollen. BVC uit, altijd gezellig...

  3-11-2021,
  LeoE