• Clinic door jeugdspelers N.E.C. in Vredesweek

  Jeugdspelers van N.E.C. verzorgen op vrijdag 21 september op De Kluis een voetbalclinic voor 60 kinderen, waaronder 30 kinderen van vluchtelingen. Dat gebeurt in het kader van de Vredesweek.

  Voetbal is voor veel mensen een verbindende factor, via de topsport, maar vooral via de breedtesport. Verbinding betekent oprechte aandacht voor de ander, ongeacht leeftijd, huidskleur of achtergrond. Je hoeft niet de hele wereld te verbeteren, maar begin in je eigen omgeving. Soms kan een glimlach al een wereld van verschil maken.

  Oud N.E.C.- (en oud-Union-)voorzitter Vincent Paes stelde het programma samen voor deze bijzondere dag. De basisscholen Klein Heyendaal en de Bloemberg vaardigen op 21 september beide 30 kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar af. De kinderen van de Bloemberg zijn kinderen van vluchtelingen, die in Nederland verblijven.

  Deze 60 kinderen worden gemengd en er vinden twee activiteiten plaats: een clinic en een voetbaltoernooi. De clinic wordt verzorgd door een aantal jeugdspelers van N.E.C.

  Het programma van vrijdag 21 september ziet er volgt uit:

  13.30 uur: Ontvangst bij voetbalvereniging Union in Malden
  14.00-17.00 uur: Clinic en voetbaltoernooi
  17.00-17.30 uur: Gezamenlijk eten
  17.45 uur: Afsluiting

  Iedereen die een kijkje wil nemen op deze bijzondere middag is van harte welkom!