• DCS 1 - Union 1 1-1

    In het waterkoude Zevenaar slaagde Union erin een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. Het had een haar gescheeld of de Nijmegenaren hadden drie volle punten terug naar huis kunnen transporteren. In de eerste helft had DCS de beste kansen om de score te openen maar zij misten hun topscorer Serge de Vries. Serge zat geschorst toe te kijken. Union dicteerde in de tweede helft de strijd. Volgens onze trainer Fabian Krebbers scoorde Robin Custers middels een rake kopbal. Volgens teammanager John Voss scoorde Ingo Custers. Tja, welke Custers was het nou? Wij vermoeden dat John het goed zag: voorzet of vrije trap Robin, en toen kopte Ingo raak. Had zo maar gekund. Bekend scenario. Het stond dus 0-1 voor Union. De Liemerse ploeg mazzelde, het scoorde via Mark Lammers. Deze Mark wilde een gave voorzet geven maar tot zijn ontzetting zeilde de bal het Union-doel in, naar de bovenhoek, 1-1. Fabian de trainer: "Ik kan leven met een gelijkspel. We misten een aantal belangrijke spelers. Toch had er meer ingezeten. Als er een ploeg recht had op de overwinning, dan was dat Union." Bij de Nijmegenaren onderscheidde de jonge Luuk van Megen zich. Weggeplukt uit JO19-1 schoot hij de bal tegen de lat van DCS. Ook een goede combinatie tussen Luuk en Ingo leidde net niet tot een treffer. Fabian weer: "We zijn dit seizoen te wisselvallig. Als we ons eigen spel kunnen spelen, gaat het goed. We hebben moeite met fysiek sterke tegenstanders."
    Drie dagen eerder verloor Union het bekerduel tegen Quick 1888. Op De Kluis werd het 0-0 in de reguliere speeltijd maar de jongens van Quick namen de pingels beter. Zij mogen nu afreizen naar Kampen, voor de pot Go Ahead Kampen-Quick 1888.
    Komende zondag 4 december wordt het topdruk bij Union: veel wedstrijden, dus veel mensen actief in de verwachte najaarskoude. Union 1 gaat proberen Varsseveld te verslaan, om vervolgens het glas te heffen in een warme, tjokvolle kantine. Aanvang 14.00 uur.