• Elistha O23/1 - Union O23/2 2-2

    Union O23/2 speelde zaterdagmiddag in Elst haar belangrijke laatste competitiewedstrijd in de 1e klasse, tegen Elistha O23/1 ( 6e op de ranglijst). Ondanks het regenachtige weer, was een indrukwekkend aantal toeschouwers (zie filmpje) naar Sportpark De Pas gekomen, echt geweldig! Ouders, broers en zussen, opa's en oma's, neefjes, vrienden en vriendinnen ze waren er allemaal, super support.

    Union kende op het matige kunstgrasveld een even stroeve start - wellicht weer door de spanning - terwijl Elistha met een aantal, voor dit niveau, opvallend goede spelers, scherp begon. Keeper Rico moest al een paar keer knap redding brengen, voordat de 1-0 uit een snelle counter viel. De scheidsrechter - absoluut niet op onze hand - gaf vrij snel daarna wel erg makkelijk een penalty, maar weigerde deze later aan Union te geven, 2-0.

    Union drong nu wat meer aan, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Sem Hendriks scoorde vlak voor rust de welkome aansluitingstreffer, 2-1 en de hoop op een goed resultaat keerde terug. Direct na de thee - veel toeschouwers zaten nog in de kantine - herpakte Union zich en schoot Sam een directe vrije trap binnen, 2-2.  In de rest van de 2e helft ging het gelijk op en hadden beide ploegen nog kansen op de overwinning.

    Union probeerde het nog door geregeld nieuwe spelers te brengen, maar het mocht niet baten, het bleef helaas 2-2. Dus ja, (nog) geen kampioen en in de wachtkamer nu. Concurrent AWC won met 9-0 van Eldenia en moet nu binnen 2 weken liefst 4 wedstrijden inhalen EN winnen om ons te achterhalen. Union rest niets anders dan af te wachten, zuur maar waar. Intussen gaat ons bekeravontuur gewoon verder en wel met de wedstrijd zaterdag 16 december a.s. tegen Jonker Boys 2. We houden jullie natuurlijk op de hoogte!