• In memoriam Ton Schouten

  Met verslagenheid heeft het bestuur van de vv Union kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Ton Schouten, op 18 mei jl.; Ton was pas 62 jaar oud. Vreselijk!

  Ton had een lang verleden bij onze vereniging, waar hij al jong begon in de jeugdafdeling. Daar ontwikkelde hij zich in de loop der jaren tot een betrouwbare doelman. Na zijn overgang naar de senioren koos hij voor recreantenvoetbal in een vriendenteam, hetgeen hij jaren heeft gedaan. Als keeper was hij altijd gehuld in een beige trui en een donkere lange broek, met zijn stevige postuur een imponerende verschijning voor menige aanvaller. Hij genoot van de wedstrijden, en misschien nog wel meer van de nazit die op elke wedstrijd volgde. Hij speelde jaren bij het zogeheten FUCK elftal op zaterdag. (Fatima Union Combinatie Klub). Fatima slaat op het jongerenkoor van de Fatimakerk in het Willemskwartier. Saillant detail is dat Ton toen verkering kreeg met een lid van dat jongerenkoor: Caroline Nuyten, zijn vrouw.

  Nadat hij met voetballen was gestopt, bleef hij als elftalleider actief in de vereniging – waarmee hij in de voetsporen trad van zijn vader Ton Schouten sr. die een dergelijke functie ook jaren uitoefende (overigens naast verschillende andere). Nadat hij jaren het eerste zaterdagteam leidde, was Ton nog een aantal jaren leider bij de jeugd.

  Recent was hij nog betrokken bij de oprichting van het Union media team en de twee wekelijkse uitgave van de Unionpraat, zeg maar de Piccolo 2.0 waar zijn vader vroeger ook een belangrijke rol had. Zo vader, zo zoon.

  Vooraf aan de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, a.s. maandag 2e Pinksterdag, zal Union 1 met rouwbanden spelen en vooraf 1 minuut stilte in acht nemen ter nagedachtenis van Ton.

  Union is Ton veel dank verschuldigd – de vereniging zal hem missen.

  We wensen zijn vrouw Caroline en kinderen, zijn moeder en zus en verdere familie veel sterkte en kracht om dit grote verlies een goede plek te geven.

  Met dank aan Frans van Steen en Herman Simissen.

  Namens het bestuur vv Union,
  Marc Seveke
  Voorzitter

  Bekijk hier de rouwkaart