• Jeugdtrainingen gaan op 29 april weer van start!

  Na 44 voetballoze dagen kunnen we onze favoriete hobby weer gaan uitoefenen. Wat zullen jullie samen met ons blij zijn dat de bal weer mag gaan rollen. Zoals door de overheid aangegeven zijn er twee groepen waarin we de trainingsvormen weer kunnen gaan opstarten.

  • Groep 1: kinderen t/m 12 jaar (geen 1,5 mtr afstand maatregel, partijvormen toegestaan kortom een reguliere trainingsvorm).
  • Groep 2: jongeren 13 t/m 18 jaar wel in aangepaste vorm met 1,5 mtr afstand regel.

  Dit betekent dat alle teams van de O12/13 in aangepaste vorm moeten trainen, omdat er in deze groepen spelers van 13 jaar kunnen spelen. Tevens betekent dit dat bij de JO19 teams de 19-jarigen NIET mee mogen spelen, dus dispensatie spelers in deze categorie dienen helaas thuis te blijven.

  Bijgevoegd tref je het aangepaste trainingsschema aan. Er kan momenteel niet afgeweken worden van dit schema. Voor sommige teams betekent dit een aanpassing van de aanvangstijd. Ook de duur van de trainingen is op dit moment beperkt tot 1 uur per training. We willen de trainingen op woensdag 29 april weer laten hervatten.

  Doordat we op woensdagmiddag (15:30-19:00) geen gebruik kunnen maken van de CIOS- en ROC-studenttrainers zal dit binnen Union zelf opgelost moeten worden. In eerste instantie kijken we of we met de oudste jeugd (JO19-1/JO19-2/JO19-3/MO19-1) en met Zon1/Zon2/VR1 en Veteranen genoeg trainers voor deze groepen kunnen organiseren. Indien er ouders zijn die de trainingen zelf willen verzorgen, laat dit dan z.s.m. weten aan de voorzitter jeugd, Hayo Meijs.

  De gemeente Nijmegen heeft de eis gesteld dat ouders GEEN toegang mogen hebben tot het sportpark. Dat betekent dat je de kinderen kunt brengen en halen tot aan de poort. Alleen ouders in de rol van teambegeleider/trainer hebben toegang tot het sportpark.

  Vanuit het NOC-NSF is er een duidelijk corona-protocol opgesteld. Die kun je hier lezen. Hierin staat duidelijk wat er verwacht wordt van de sportaanbieder (Union), de trainer/teambegeleider, de speler en de ouder.

  De drie belangrijkste maatregelen

  1. Bij symptomen van verkoudheid, hoesten, niezen en koorts, BLIJF THUIS!
  2. Als iemand in jouw huishouden (gezin) koorts heeft (vanaf de 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten heeft, BLIJF THUIS. Als iedereen in het huishouden 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten.
  3. BLIJF THUIS als iemand in jouw huishouden of jij zelf positief getest bent op het covid-19 virus. Je dient dan thuis te blijven tot 14 dagen na de testuitslag.

  Duidelijke looproutes

  In samenwerking met Union Hockey hebben we besloten eenduidige looproutes te maken voor zowel hockey als voetbal. Dit betekent dat we bij de fietsenstalling een separate ingang en uitgang hebben. Ook het betreden en verlaten van het terrein kent separate looproutes. De ingang is tijdelijk via de poort van de hockeyvereniging waarbij men om de kleedkamers heen dient te lopen om via de schuifpoort het terrein van de voetbalclub te betreden. De uitgang zal tijdelijk voor zowel hockey als voetbal via de poort van de voetbalvereniging zijn. Neem hier goed notie van en instrueer uw kind zodat het de weg makkelijk vindt.

  Kleedkamers en kantine zijn dicht

  Bij Union zijn de kantine en kleedkamers GESLOTEN. Iedereen dient dus in voetbalkleren naar Union te komen. Dit geldt ook voor alle selectieteams!

  Je dient 5 minuten voor de training aanwezig te zijn, niet eerder! Na de training dien je direct weer naar huis te gaan. De club is geen sociale ontmoetingsplaats in deze periode.

  Iedereen dient zijn eigen bidon met water mee te nemen. Alleen de 2 toiletten tegenover kleedlokalen 10 en 11 zijn open. Ook hier is er een duidelijke looproute, ingang is via de zijde van de kleedlokalen 13 en 14 door de gang, de uitgang is vervolgens via de gang bij kleedlokaal 9 en de bestuurskamer zodat toiletgangers elkaar niet hoeven te kruisen.

  Corona-coördinatoren gezocht

  Verder stelt Union als strikte voorwaarde dat trainingen alleen doorgaan als er een vrijwilliger aanwezig is in de rol van corona-coördinator. De taak van deze persoon is toezicht houden op het ordentelijk verlopen van de aankomst en vertrek van kinderen bij de in- en uitgang. Tijdens de training toezichthouden op een juist gebruik van de toiletten en met desinfectiespray na ieder toiletgebruik even te ontsmetten van klinken en kranen. Spelers aanspreken op hun gedrag indien men onvoldoende afstand houdt, tegen de looproutes in gaat bewegen.

  Tevens is deze persoon aanspreekpunt voor de handhavers e/o politie indien zij controle houden bij Union, zoals aangekondigd in deze brief van de gemeente.

  Zonder CORONA-COORDINATOR geen trainingen!

  Wij verzoeken ouders nadrukkelijk om zich bij de voorzitter Jeugd (Hayo Meijs) te melden om de volgende dagen en tijden in te vullen als vrijwilliger:

  Maandag: blok 1 17:15 - 19:15  -  blok 2 19:15 - 21:15
  Dinsdag: blok 1 17:15 - 19:15  -  blok 2 19:15 - 21:15
  Woensdag: blok 1 15:15 - 17:15  -  blok 2 17:15 - 19:15  -  blok 3 19:15 - 20:30
  Donderdag: blok 1 17:15 - 19:15  -  blok 2 19:15 - 21:15
  Vrijdag: blok 1 17:15 - 18:45  -  blok 2 18:45 - 20:15
  Zaterdag: blok 1 9:15 - 10:45   - blok 2 10:45 - 12:15

  We streven ernaar om de komende 8 weken tot 1 juli 2020 op een verantwoorde wijze als vereniging het voetballen voor onze jeugdspelers mogelijk te maken. Dit kan niet zonder uw hulp!

  Indien er bij een vereniging herhaaldelijk overtredingen worden geconstateerd kan dit leiden tot sancties (boetes en eventueel stilleggen van activiteiten). Graag dus het belang van het naleven van de in deze brief genoemde maatregelen uitleggen, tot je nemen en je er naar gedragen.

  Neem bij vragen contact op met Hayo Meijs, via e-mail voorzitterjeugd@unionvoetbal.nl of telefoon/whatsapp 06-13 98 01 19.