• Juliana 1 - Union 1

  Na het openingsignaal van scheids Jan van Dijk bleken beide ploegen lang aan elkaar gewaagd. De thuisclub kwam er in eerste instantie iets beter doorheen, maar de Unionaanvallen waren zeker niet ongevaarlijk. Dat leverde bijvoorbeeld een uitstekende kopkans op voor Unionspits Joeri die plotseling oog in oog met de Julianakeeper kwam te staan. Het voetbal van beide ploegen had kwaliteit: ze zochten beide steeds de combinatie en vermeden het hoog-en-wied-voetbal. Beide ploegen toonden ook veel inzet. Met name Union zette, steeds verantwoord-regelmatig de buitenspelval open, waar Juliana nogal eens intuinde. De Julianen gingen feller de duels aan, maar Tweedeklasser Union was technisch niet de mindere van de Maldense eersteklasser.

  Tweede helft
  Na de pauze nam Juliana nadrukkelijker het initiatief, waardoor de dadendrang van de gasten minder werd dan in de eerste helft. Dat leidde ertoe dat na drie minuten al centrumspits Julian voor Uniondoelman Nick Benders kwam te staan. De laatstgenoemde voorkwam op knappe wijze dat Union het eerste tegendoelpunt moest incasseren. Juliana kwam echter steeds meer in balbezit en vond vaker de vrije ruimte. Met name de rechtsback van de gastheren kreeg steeds vaker de mogelijkheid op te komen en zijn voorhoedespelers de bal toe te spelen. Dat leidde ertoe dat Juliana’s ijverige Joey Wijnhoven de 1-0 aan de microfonist kon doorgeven.
  Union liep van nu af steeds nadrukkelijker achter de feiten aan. De conditioneel toch wel sterkere tegenstander bleef drukken en Juliana’s buitenspelers konden hun centrumspitsen gemakkelijker bereiken, zodat al genoemde Wijnhoven nog eens kon toeslaan:2-0. Na een half uur kreeg de overigens niet zwak keepende Nick zijn hand niet goed achter de bal en lag de 3-0 in het net. Invaller Paul Diesel kon tien minuten later ook nog eens de 4-0 laten noteren.

  Conclusie
  Twee gelijkopgaande teams in de eerste helft en een verdiende overwinning door een sterker Juliana in de tweede helft. Als Union de inzet en voetbalkunde van de eerste helft weer kan oppakken, zit er voor het eerste nog heel wat goeds in het vat.

  THA, VERSLAGGEVER TE VELDE