• Kick-off Walking Football: 7-6 voor Rood

  Jongste loot aan voetbalboom Union brengt 600 jaar voetbalervaring op het veld

  Een foto voor de analen hoor, deze. Want hiermee is Union’s voetbalboom op 115-jarige leeftijd eindelijk volgroeid. Van de mini’s van F-Joost, pupillen en junioren tot G-Force, Vrouwen, Mannen, Veterinnen en Veteranen. Union heeft het allemaal. En nu dus ook eindstation Walking Football - al mag dat ook best gemengd worden.

  Maar wie zijn deze laatbloeiers-van-het-eerste-uur? Staand: Wijnand van Renne, Jos Tromp, Dirk de Ruiter, Frans Hendrikx, Rob Woldringh, Kees Walraven, Barry aka Gerard Molthof, Huub de Lange en gehurkt (niet te diep vanwege de knietjes): Cock Springer, Leo Eijkhout, Marius Broeders en Rob Nieuwkerk.

  Hoe ging dat dan?
  Nou, sommigen van deze kerels waren recent nog actief in het echte voetbal en moesten echt een mentale blocktackle overwinnen: wil ik dit wel? Maar binnen twee minuten zag je meteen weer de vertrouwde moves en patroontjes ontstaan.

  Het was wennen, dat niet rennen. Een ander nam ‘walking’ iets te letterlijk en dacht: ik mag alleen wandelen. Dus die werd er met versnelde pas uitgelopen. Maar sommige spelers konden niet eens rennen als ze het hadden gewild. Ja, er loopt toch het een en ander rond aan kraakbeenlijders, meniscuszoekers, ruggewervelaars en zelfs nieuwe heupen.

  De eerste WF-goal
  De assist was van Rob N. die naamgenoot Rob W. bediende en zo schrijft Rob Woldringh het eerste officiële WF-doelpunt van De Kluis op zijn naam. Formeel was de uitslag 7–6 voor Rood, ook dit voor de annalen, maar om uitslagen maalde niemand. De lol van het actief zijn met een bal was majeur en in de kleedkamer was het dollen van CL-niveau. Zo ook de gezellige nazit, waar de WF-ers zo hard knoeiden met bier dat er onder de stammvaderstisch een bedenkelijke plas kwam te liggen, die kwaadwillenden nog wel eens verkeerd uit hadden kunnen leggen.

  De humor was niet van de lucht, zoals toeschouwer annex Feursitter Marc die de taak van WF-scout gaat invullen: ik selecteer wel flink door, dat jullie het weten. En zoals die suggestie voor een teamnaam: The Walking Dead. Beetje godenverzoekend, dus dat wordt ‘m niet, maar The Walking Deaf zou kunnen. Enfin, er bestaat al een bangalijst vol met naamsuggesties, daar komen we straks wel uit.

  Ook toeschouwend waren high-potential Jan Seveke (maar eerst zijn tweede heup) en van NEC-WF: Jan-Willem en Sjef. Later bleek er ook nog een Theo te zijn geweest. Ook binnen de club gaan meerdere kerels ‘het proberen’, maar die konden vandaag nog niet. Animo zat, kortom, Marc krijgt het nog druk.
  Volgende week zaterdag Koningsdag, dus die slaan we over, maar zaterdag 4 mei 17:00 u gaat het verder met The Oldsmobiles.

  Initiatiefnemers Jos en Leo waren dik tevreden met de animo van binnen en buiten de club en met de reacties achteraf. Ze durven al bijna te zeggen: WF wordt een blijvertje voor The Last Men Standing. Oeps, die kan ook op de bangalijst…

  20-4-2024,
  LeoE