• Kluiskraker Union 2 - Bemmel 2 eindigt onbeslist: 2-2

  Op zondagochtend naar de topper Union 2 - Bemmel 2. Zowat 100 supporters langs de kant en een voortreffelijk zonnetje. Union stond twee puntjes achter lijstaanvoerder Bemmel en moest dus winnen om de koppositie over te nemen. Als je ziet wat voor ontwikkeling U2 heeft doorgemaakt in een jaar of drie, vier, dat is gewoon klasse. Tweede klasse om precies te zijn en de trainer van Bemmel was achteraf van mening dat deze twee teams zelfs mee zouden kunnen in de reguliere vierde klasse.

  Enfin, de wedstrijd bleek een heuse thriller: gelijk opgaand, veel strijd, bij vlagen goed voetbal en de nodige oeh’s en aah’s voor beide doelen. Wat er aan ballen in zijn buurt kwam werd door keeper Bram de Jong rustig en kordaat verwerkt en wat dat betreft stond het lekker bij Union.

  Rust
  Met 0 - 0 werd de gang naar de thee gemaakt.

  In de tweede helft ging Ruben van Weering van links- naar rechtsbuiten en meteen ontstond er meer gevaar voor het Bemmeler doel. Zijn snel- en felheid, stijltje Marc Overmars, zijn een wapen, maar in de eerste helft moest hij dus over zijn chocoladebeen heen spelen. Hoe anders in de tweede helft. Herhaaldelijk ongrijpbaar en na een stief kwartiertje knokte Ruben zichzelf aan bal, ontsprong op volle snelheid een forse tackle en zette scherp voor. Uit de kluts was de wakkere Stan van der Heijden - sterke pot - er als een kippenscheet bij om de bal tegen de knopen te jagen: 1 - 0. Stan werd plat geknuffeld en dol was de pret rond het veld want op dat moment stond Union bovenaan.

  Uit het niets - Bemmel kreeg niet echt kansen - viel even later de 1 - 1 binnen, het eerste balcontact van die geblokte invaller en daar leek de wedstrijd in te gaan eindigen. Echter kreeg Union 10 minuten voor tijd een vrije trap, recht voor de goal, 20 meter. Het zinderde. Mitchell Zwartepoorte was net ingevallen en nestelde zich achter de bal. En dat niet alleen. Hij nestelde de bal met een schitterende krul ook tegen het nylon: 2 - 1 en des te doller De Kluis. Mitchell werd bedolven en nu kon ‘t niet meer fout. Toch?

  Maar zoals ook bij de 1 - 0 begon Bemmel na deze nieuwe achterstand weer te voetballen. Of namen wij misschien ietsje terug? In ieder geval nam het voltage rond de Union-16 toe. Inmiddels stond de klok al 6 minuten op 90 en moest het eigenlijk gedaan zijn, want het was bijna Kerstmis.
  Toen ineens stond het effe niet goed, ging die linkspotige aanvoerder de 16 in, keek goed en legde terug op z’n inkomende man: 2 - 2. Shit! To say the least.
  Met nog seconden op de klok ging Ruben weer los en schoot hard, nét over het kruis. Het was werkelijk om grijs van te worden, maar de Bemmelaars waren door het dolle heen met het punt waarmee ze De Kluis hadden gekraakt. Tja, dikke domper. Maar wat een teamgeest, spelvreugde en ook voetbal zit er in Union2. Hoe dit seizoen ook afloopt, dit stelletje laat wekelijks zien dat ze meer kunnen dan darten...

  7-4-2019,
  LeoE