• Eindelijk was het zover: de bekerfinale. Onze meiden keken er reikhalzend naar uit,  de bekerfinale te spelen op neutraal terrein te Didam tegen de meiden uit Herveld-Andelst (SVHA).  Eerder dit seizoen had Union thuis al 3-1 en uit 0-2 gewonnen van deze tegenstander. We waren wellicht de favoriet.  De wedstrijd stond onder leiding van een 3-tal jeugdige KNVB SCHEIDS- en grensrechters die een prima wedstrijd hebben afgeleverd. De belangstelling was groot ruim 150 man publiek misschien we meer. Dank aan ouders, familie en vrienden die onze meiden goed hebben aangemoedigd.

   

  De wedstrijd zelf begon voor Union zeer goed. 2 goede schietmogelijkheden binnen 10 minuten. SVHA kreeg ook een goede mogelijkheid maar ook dat schot miste precieze. De wedstrijd geen redelijk op en neer waarbij Union telkens net niet het doel vondt. De laatste vrouw van SVHA hield het steeds op het laatste moment dicht. Union probeerde met Silvie, Judith en Evy steeds via combinaties er doorheen te komen. Een 2 tal vrije trappen voor Union leverde ook enig gevaar op. Achterin op 1 scrimmage na hadden de meiden weinig problemen. Er werd goed ingegrepen, goede rugdekking gegeven en supermarkt gewerkt.

   

  Rust 0-0

   

  De 2de moest het dus gebeuren. Daar dachten beide ploegen hetzelfde over. Er werd fel gestart zonder dat er harde overtredingen werden gemaakt. SVHA probeerde te forceren door hun beste speelster Merel meer naar voren te sturen. Union pareerde het goed door om en om haar op te laten vangen door Riona en Sofie.  Zonder grootte mogelijkheden over en weer in het eerste kwartier begon Union steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de laatste 20 minuten hing er een doelpunt voor Union in de lucht. Een doorbraak van Judith eindige onderkant lat maar helaas voor de doellijn en er niet achter. Evy met een laaggeplaatst schot voorlangs. Silvie 2x in de zestien kansrijk maar net niet en doorbraak van Sofie werd afgelegd en niet direct ingeschoten. In deze fase drong Union aan maar het doelpunt viel niet. Een van de weinige tegenacties was een schot van 20 meter wat richting kruising ging. José redde spectaculair en het publiek stond op de banken. Spannend!!

   

  Eindstand 0-0

   

  Penaliteit: SVHA won de toss en mocht beginnen. 1-0, Evy gestopt door keeper, 2-0 José had hem bijna, Silvie overgeschoten, José stopt de 3de, Ileen mist maar mag over nemen omdat de keepster te vroeg bewoog, 2de poging via de hand en de paal eruit,  4de penaltie SVHA over, José neemt hem kunnen we op 2-1 komen? Op de lat, einde wedstrijd SVHA wint de beker. Een wedstrijd met alles erop en eraan. 

   

  Wat ben ik trots op deze groep meiden! Wat een fantastisch voetbal hebben zewederom laten zien. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen waar we als MO19-1 in de hoofdklasse gaan spelen.