• Nederland wereldkampioen Onderlinge Potjes!

  Even 42 jaar terug in de tijd:
  Op 25 juni 1978 won Argentinië in het Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti in Buenos Aires de 11e WK-finale voor 71.000 toeschouwers na verlenging met 3-1 van Nederland.

  En weer terug naar het heden:
  Op 13 juni 2020 wint Nederland op sportpark De Kluis in Malden voor 0 toeschouwers (vanwege het coronavirus) de 3e poulewedstrijd met 1-0 van Argentinië en is daardoor wereldkampioen Onderlinge JO8-potjes bij Union! Het Nederlands team met coach Richard speelde de 1e wedstrijd nog met 2-2 gelijk tegen Frankrijk (van Pim) en kwam daarna goed op gang!

  Bij de JO9 werd Denemarken van Daan op doelsaldo wereldkampioen ondanks dat het de 1e wedstrijd nog van het Duitsland van Ronald met 1-0 verloor.

  De Oranje Leeuwinnen, een paar weken geleden nog Europees Kampioen, zat het zaterdag wat tegen. Er wordt wel gezegd omdat ze de dag ervoor een feestje hadden gehad. Dat vertelde in ieder geval de teamleider van de Oranje Leeuwinnen.

  Leuk voetballen is het belangrijkste, maar een afbeelding met uitslagen en standen

  • voorziet in een behoefte bij een gebrek aan voetbalnieuws op de Nederlandse televisie.
  • biedt de mogelijkheid om te roepen dat Nederland wereldkampioen is en dat is altijd goed.

  Het belangrijkste is natuurlijk dat de JO8/JO9-spelers deze zaterdag weer een paar leuke onderlinge potjes speelden, gecoacht door enthousiaste begeleiders. Een aantal kinderen deed voor het eerst mee en ook zij hebben zich goed vermaakt.

  Volgende week weer!
  Wil jouw zoon/dochter/buurkind lekker voetballen in onderlinge potjes tussen gelijkwaardige teams? Kom meedoen op zaterdag 20 juni en/of zaterdag 27 juni tussen 09.30 en 10.30 uur!
  Ben je nog geen lid van Union? Je bent van harte welkom. Stuur om je aan te melden voor het WK Onderlinge Potjes even een mailtje naar coordinatorjo9@unionvoetbal.nl.