• SIOL-Union Veteranen 1-4

  Union moet rekening houden met een naheffing van de Kansspelbelasting

  Eerste helft
  SIOL speelde gedurfd tegen de eigen middenlijn aan, voortdurend drukkend op buitenspel. Daar kun je voor kiezen, maar dan moeten je verdedigers wel steeds met de bewegende spitsen meegaan. En daar ontbrak het bij hen een beetje aan. Na een stief kwartierke had Union echt met zeker drie goals voor moeten staan. Zonder dollen. Hoewel… mét dollen, te weten wij hen. Want kijkend tot aan de rust was 0-5 een loepzuivere weergave van de verhoudingen geweest. Stuk voor stuk 100%’ers (alleen voor de keeper) en dan tellen we een handjevol gewoon goeie kansen niet eens mee. De ene goeier dan de andere. En het halve elftal deed er aan mee, hoor. Dat was dan wel weer solidair. De andere helft trouwens stond te verdedigen als een hele nieuwe, want dit was weer zo’n dag waarop alle spelers minimaal hun eigen niveau aantikten. En dan verlies je nooit (Artikel 1 van de Wet op Willen = Kunnen).
  Enfin… toen draaide Jeroen weg bij z’n man en gaf een fijne steekbal over de as op de weg sprintende Geert. Die ging alleen door en rondde zijn rush af met een beheerst schot: 0-1. Hèhè, die zat, want sommigen van ons vreesden al voor die andere wetmatigheid (Artikel 1 van de Wet op Als Jij Maar Lang Genoeg Weigert Te Scoren Komen Zij Voor).
  Een minuutje later mocht er SIOL’ist alleen op Jeroen af, maar ja, die heeft dus octrooi op het vergallen van dergelijke feestjes…

  Rust
  Hadden wij niet nodig, ’t ging als een speer en bij ons klotste de dopamine achter de wenkbrauwen.

  Tweede helft
  We gingen door waar we gebleven waren en na 10 minuutjes veroverde invaller Joris ter Voet de bal, speelde zich vrij en schoot bekeken de 0 - 2 tegen de geblokte touwen. Pas zijn tweede potje dit seizoen, dus dat vrat energie, maar wat ‘n fijne speler om er bij te hebben.

  Fraai (bis)
  Ja, hoe hij ook Mühriaans kan kappen en draaien, vandaag amper, het aanvallend rendement zit bij Wijnand in één of max twee keer raken. Vandaag twee schoolvoorbeelden. Eerst die afvallende bal, metertje of wat schuin buiten hun zestien. Hij neemt ‘m  half-volley uit de lucht, verre kruis en BAM: 0 - 3. Zelfs ’n tegenstander merkte op: ‘knappe goal’.
  En 10 minuten later op eigen helft een bal hoog op de borst en stuurt, weer fraai vanuit de lucht, Leo alleen op de keeper af. Die had vanaf randje cirkel een zee van tijd om iets leeps te bedenken en het plan werd: ‘nondeju, deze mot wél in…’. Vlak voor de snoeitackle van de keep, verdween zijn schuiver in de korte hoek: 0-4.

  Eretreffer
  Vanuit een afgeslagen corner counterde SIOL zich vlak voor tijd nog even door onze defensie en tikte de 1-4 binnen, door hen zelf eretreffer genoemd. En eretreffers worden uitsluitend gemaakt tegen ploegen die ruimschoots beter waren. Dus dat was ‘eer’ voor SIOL en ‘compliment’ voor Union. Kortom, iedereen blij.
   
  De slotvraag blijft even of Penningfred genoeg in kas heeft om die aanslag straks te voldoen…

  19-10-2019
  LeoE