• Tijdje terug (3) 2009: Kampioen F7 heeft trouwe leden en speciale foto’s

    Het ging met Union F7 al snel heel goed. Na een eerste half jaartje voetbalvelden verkennen, speelde het team sterke wedstrijden. Zo sterk dat het met Eendracht streed om de kampioenstitel. Toen ieder zich al had verzoend met de tweede plaats, verloor Eendracht zijn laatste wedstrijd. Tranendal in De Maasvallei, ook omdat ons F7 nog wel een wedstrijd moest spelen. Zo werden in het voorjaar van 2009 Floris, Gijs, Jesse, Lucas, Lucas, Matthias, Max, Michas, Thomas en Toon mooi kampioen. Dat is inmiddels elf jaar geleden en dan is het zeker het vermelden waard, dat van dit succesvolle tiental maar liefst acht spelers dit jammerlijk afgebroken seizoen bij Union actief waren!
    Let bij de kampioensfoto ook op de kleine man nonchalant leunend tegen de doelpaal. Hij kwam vaak bij Union F7 kijken en nu hoopt Union hem snel te bewonderen bij PSV. Zie hier.

    Nog een wapenfeit van dit Union F7: de toppers waren bij Union de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie. Daarom kregen ze een wedstrijd van NEC cadeau. Dat werd een echte happening. Vooraf verwachtte al wat Nimweegs was niet zo veel van NEC – Volendam, maar het werd voor alle NEC-supporters een onvergetelijk avondje. De ruststand was 1-1 maar wat daarna in één helft gebeurde is uniek in De Goffert. NEC scoorde maar liefst vijf keer. F7 zat achter het doel van Volendam en genoot van de ballen die er als zoete broodjes in vlogen. Will Tromp