• Tijdje terug (4) 1963: Aardige voetballers waren we

    Het is 1963 of zo. De winters waren koud en trainingspakken een luxe. Voetballers waren we – maar aardige voetballers. Al zeg ik ’t zelf. We zijn nu veel trager, strammerig traag zijn we, behalve Marc, die nieuwe heupen heeft. Wat hebben we al niet gewonnen. We lieten zien hoe ’t moest. We, dat waren wij, met z’n twaalven: Pupillen A van Union en niet te vergeten met onze leider, coach en veld- en conditietrainer meneer Hagemans.

    Doorgeleerde trainers hadden jaren later allemaal een regenjas aan, maar Jan was de eerste. Naast hem staat Frans, die nu zo goed over het eerste van Union schrijft, dan Ger en Henk. Zijn moeder had een café, dat heette Pikant, echt waar, maar daar mochten we niet komen. De naam van de volgende is bij de redactie bekend. Dan een andere Frans en dan Marc, die staat een beetje naast ons, maar nu met die heupen zit hij bij Vrouwen 1 van Union. Links hurkt Jan, dan twee van wie ik niet meer op hun naam kan komen. Die met pet die ken ik nog. Dat is onze keeper Wimke (die later bij SCE in het doel stond en weer later ging vlaggen bij die club. Wim kon het alle twee goed: hij dook naar iedere bal en hij vlagde bij iedere bal.) Naast onze keep zit Tommie, hij was midvoor en maakte goals. Als laatste hurkt onze laatste man Joop.

    Eerst waren we Pupillen C van Union en werden we kampioen, maar toen was onze leider Paul, broer van Henk die altijd met ons meetrainde en nu sponsor is van het eerste van Union. Na Pupillen A werden we Union Junioren J en daarna weet ik het niet meer, want toen heb ik de fout gemaakt om op atletiek te gaan. De lol van trainen op de hele woensdagmiddag met heel veel jongens, nee, dat kenden die hard- en hordenlopers, die ver- en hoogspringers niet. Die waren allemaal voor zichzelf aan het zwoegen en zweten.

    O ja, met Union Pupillen A werden we ook kampioen.  

    Will Tromp