• Union 1 door in nacompetitie: 15 juni tegen SDOUC

  Union 1 heeft de tweede ronde van de nacompetitie bereikt, voor een plaats in de eerste klasse. Zondag won het, na een slopende verlenging, met 3-1 de uitwedstrijd van eersteklasser Stevo uit Geesteren.
  Die tweede ronde is komende woensdag al. Dan nemen onze jongens het in Ulft op tegen een oude bekende, SDOUC.

  Met een speciaal afgehuurde bus reisden selectie en supporters afgelopen zondag gezamenlijk naar het Twentse Geesteren, altijd gezellig. Ook op de accommodatie van Stevo (STEeds VOoruit) zat de stemming er goed in. Aan de vele tafels en rondom het veld had het halve dorp zich verzameld, de gemoedelijke sfeer zou er ook na de wedstrijd nog zijn.
  Voordat de toeschouwers er erg in hadden, lag de bal er al in. Een afstandsschot van de rechtsbuiten van Stevo vloog, volgens de statistieken na acht seconden, over Roel heen in het net. Een start die de thuisclub moed gaf. Met hun onverzettelijkheid en enthousiasme kwamen ze een aantal keren angstig dicht bij ons doel. Toch was de grootste kans vlak voor rust voor Milan, die de bal in zeer kansrijke positie niet langs de keeper kreeg.

  In de tweede helft zagen we een open wedstrijd, waarin Union stilaan de overhand kreeg. Tegelijkertijd moest het op zijn hoede blijven voor de twee snelle spitsen van de tegenstander, die met grote inzet en overgave bleef spelen. Robin schoot tegen de paal, Siemen miste maar net. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Christie een terechte strafschop mee, waar Robin op de hem bekende wijze wel raad mee wist. 1-1, verlengen.

  In die verlenging zagen we na vier minuten de mooiste aanval van de wedstrijd. De bal ging vloeiend van de ene Unionist naar de andere; een schitterende aanval, die Siemen besloot met een strakke schuiver in de uiterste hoek van het doel, 1-2.
  Stevo ging ten einde raad over tot het spel waarmee het zich waarschijnlijk het best raad weet, de oud-Engelse stormloop: vrouwen en kinderen eerst, lange halen gauw thuis, aanvallen van soms veertig meter hoog en maar kijken waar het schip strandt. Dat schip strandde aan de andere kant. Na een vlekkeloze tegenaanval joeg opnieuw Siemen de bal in het doel, 1-3. De scheidsrechter zag dat het goed was en floot meteen af. Daarmee won het elftal dat het beste voetbal in huis had.

  Nu op naar de tweede ronde van de nacompetitie. We spelen in Ulft, woensdag 15 juni om 20.00 uur, tegen SDOUC. Komt allen! De jongens hebben een betrokken en meelevende aanhang verdiend. Schrijf deze datum in de agenda en kom Union 1 aanmoedigen.