• Union komt geschonden uit de Maasvallei: Eendracht - Union 2-0

  ‘Wat zal ik er van zeggen. Of zegt dat genoeg?’, aldus het summiere maar rake commentaar na afloop van Kasper Vullings.

  Even dacht Union ‘wij zitten vandaag geramd, want Frenk de Pijper fluit’. Hij leek er op, die scheids, maar hij was het niet. Misschien maar goed ook, want aan één Frenk beleven we al meer plezier dan we aankunnen.

  Tweede van onder
  Dat is eventjes de realiteit voor Union. Maar het gekke is: een paar keer winnen en het zonnetje schijnt weer. Kijk naar FC Utrecht: eerst in de degradatiezône, vier wedstrijdjes later staan ze vijfde, slechts 2 punten achter de nummer 3. En het fijne is: volgende week geen competitie, dus extra geneestijd voor de propvolle ziekenboeg. Een ziekenboeg waar Medisch Centrum Lelystad een gat voor in de lucht had gesprongen, dus zodra die kerels weer terug zijn gaat Union geheid een zootje punten pakken. Geen twijfel.

  Druk
  Technisch niet al te begaafde ploegen raken de kluts kwijt zodra je leep druk zet. De paar keer dat we dit vol uitvoerden, volgde er steevast een lange bal van Eendracht en balbezit voor Union, dus daar hadden we misschien meer gebruik van kunnen maken.

  Blessures en kunstgrepen
  Nou vergt veel druk zetten ook vastheid en vraatzucht en dat ontberen we effe. Is begrijpelijk, kijkend naar dat gedrang in de ziekenboeg. Wekelijks moet de technische staf goochelen, ja zowat googlen, om een min of meer fitte selectie de wei in te krijgen. Niet okselfrisse spelers in de basis, spelers op oneigenlijke plekken, 4-4-2 varianten, een middenvelder die begint als centrale verdediger en eindigt als diepe spits, hulptroepen van U2 en A1. Verzin het maar. En dan deden de invallers het niet eens verkeerd. Rik Bant stond basis en maakte zich verdienstelijk in zijn bekende Sturm und Drang-stijl. Matthias Haenen (65e min. erin) had een paar acties die zowel belofte- als pechvol waren. Robin Custers (72e) kwam nog dicht bij een goal en Christie Salem (85e) had te weinig tijd om nog de voorpagina’s te halen. Het is gewoon even roeien met de riemen die we niet hebben.

  De highlights
  10e minuut: Joeri Broeders schiet raak, maar er ging elders buitenspel aan vooraf;
  12e en 15e minuut: Joeri en Niels Voss schieten vanuit lastige hoek, maar de eerste wordt nèt geblokt en de tweede eindigt op des keepers gummiwanten;
  32e minuut: Ingo Custers legt de bal van rechts terug op de 16, maar Sam Nevels raakt ‘m nèt niet vol en de bal scheert voorlangs.

  Rust
  Met 0 - 0 ging men aan het warmwaterextract van gedroogde Camellia sinensis-blaadjes.

  69e minuut: een Eendrachter breekt door, maar Nick Bender tikt hem ultiem de bal voor de schietklare voet weg;
  71e minuut: Matthias wordt weggestuurd over rechts, zigzagt de 16 in, maar alleen David Smit is meegesprint en de aanval smoort in een groen-wit overtal;
  81e minuut: Robin Custer breekt door over de as, maar hun felle keeper blokt man en bal;
  83e minuut: Mookse counter, wij grijpen niet krachtig in, de ongelukkige hoge stuit gaat over Nick heen en hun spits schuift de bal in het moederzielse doel, 1 - 0;
  95e minuut: Eendracht krijgt een vrije trap op 18 meter. Wij hebben op school bij ‘metselen’ niet opgelet, de bal wordt simpel langs het halve muurtje geschuiverd, 2 - 0.
  Conclusie: de gifbeker is thans leeg. Kun je maar gehad hebben. Twee weken om lekker te recupereren (en misschien een keer samen ergens het licht uit te doen) en dan thuis fris en volle bak tegen DSC.

  U2
  En in de tussentijd kijken we a.s. zondag naar Union 2 - Trekvogels 2 (nummer 3 tegen nummer 1). Dat is de 11e van de 11e om 11 uur. Moet een knotsgekke wedstrijd worden...