• Routiniers geven de doorslag: Union - Varsseveld 3-1

    De rust van de routiniers gaf zondag 24 november de doorslag in het potje voetbal van de Unionisten versus Varsseveld. Onze jonge spitsen vergaloppeerden zich meerdere keren in hun onrustig handelen maar de sterkhouders zorgden ervoor dat Union met 3-1 van Varsseveld won. Gezien het aantal kansen hadden we met 7-1 of zoiets moeten winnen maar dit was al mooi genoeg.

    Varsseveld kroop diep weg in de eigen linies, Union had het initiatief, en toen kreeg Pim een bal ongelukkig tegen de hand. Gele kaart (onzin) en strafschop. 0-1 voor Varsseveld. Het was een mooie zondag, dus vond Robin het tijd voor een zondagsschot. Vanaf 25 meter van het doel mikte hij de bal keurig beheerst in de linkerbovenhoek. 1-1. Rust.

    Vervolgens zette Ingo bekeken voor, en knikte Siemen de bal zeer geplaatst met het hoofd in het doel van de Achterhoekse sluitpost, 2-1. We belandden in veilige haven na een corner van Matthias. Ver achter de tweede paal kopte verdediger Kaz perfect met een boogje raak, 3-1. Die Kaz, hij heeft er dit seizoen al drie gemaakt. Het moet niet gekker worden.

    Enfin, de scheids nam weer vreemde beslissingen, en de tegenstander had eigenlijk niets in te brengen. Over en sluiten maar, na de mededeling dat we eerder in een oefenduel Ewijk met 5-2 hadden verslagen. Union draait zo ondanks vele blessures zijn rondjes mee in de subtop van 2I. Komende zondag gaan we naar Druten voor het duel met DIO'30. Daarna krijgen we op De Kluis Spero op bezoek, en ter afsluiting van het kalenderjaar reizen we af naar VIOD, naar Doetinchem.