• Brakkenstein O19-1 - Union O19-1

  Voor scheids Vincent Krispijn zou deze wedstrijd een makkie worden, omdat beide ploegen er ondanks het grote krachtsverschil, een sportieve happening van wilden maken.
  Na tien minuten zette Unionist Christie Salem zijn tegenstander op het verkeerde been en zijn voorzet op Cyrus was op maat gesneden:0-1. Union bleek al gauw de beter combinerende ploeg, maar de eindpasses over grotere afstand waren nog niet altijd even nauwkeurig en het opkomen van de centrale verdediger ging in een te lage versnelling. Al kort na het openingsdoelpunt bereikte een half mislukt balletje van Cenk uit eindelijk toch Matthias die intikte: 0-2. De passeerbewegingen van Christie op de linkervleugel lukten vaak goed, maar het was wel jammer dat het daarop volgende noodzakelijke overzicht met betrekking tot zijn voorzetten nog niet zo best was.

  Na een half uur belandde een voorzet van Ruben precies op de juiste plaats zodat Matthias weer kon afronden: 0-3. De beste Brakkensteiner, keeper Tycho Prudon, verrichte een aantal fantastische reddingen na een serie doelpogingen van de Unionisten. Een eigen boogbal van de gastheren over de grijpgrage handen van Tycho leverde de 0-4 voor de gasten op. Unions achterhoede liet zich niet verontrusten door de wel snelle maar spaarzame doorbraken van de Brakkensteiners. Rechtsback Achmed kwam regelmatig snel op, maar verwaarloosde zelden zijn verdedigende taak. Aanvoerder Wouter en actieve middenvelder Ruben Hachmang bereikten hun voorhoedespelers met strakke passes over de grond en hielden het achter - inclusief de keeper - goed gesloten.
  Twee minuten vóór rust liet Cyrus een enorme kans onbenut, waarna hij de goden, voor iedereen zichtbaar, met handen omhoog om vergeving smeekte. Zijn schietgebedje miste zijn uiwerking niet, want Christie schopte, na een slimme schijnbeweging van Achmed, de 0-5 erin.

  Na de pauze
  Al rap werd de 0-6 erin gepompt. Noah liep vervolgens al zijn tegenstanders eruit, maar zijn voorzet bereikte niemand omdat zijn medespelers niet tijdig waren meegelopen. Concentatieverlies? Pijp een beetje leeg? Dat ging later weer beter, zodat een aantal vloeiende aanvallen de 0-7 tot en met de 0-9 opleverden. De spaarzame aanvallen van de sportieve Brakkensteiners resulteerden niet in kansen.Tot dat merkwaardige moment vlak voor het einde toen de altijd honkvaste en goed meespelende Unionkeeper zijn hok plotseling verliet in de richting van zijn ver opgedrongen medespelers, die blijkbaar op de 0-10 uit waren. Brakkensteins rechterspits rook zijn kans, zag een half veld open liggen, liep zijn tegenstanders eruit, haalde vanuit een moeilijke hoek hard uit en scoorde de mooiste goal van de wedstrijd langs de in grote haast teruggekeerde Uniondoelwachter:1-9. Dat nultienetje zat er dus voor de Unionsten net niet meer in.

  Conclusie
  Een sportieve bekerwedstrijd waarin een beter Union O19-1 bewees dat het wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien in de volgende beker- en competitiewedstrijden.

  THA,
  VERSLAGGEVER TE VELDE