• Union 2 - Trekvogels 2: carnavalskraker in november

  Met 11 tegen 11 om 11 uur aftrappen op de 11e van de 11e. Dat is toch een formule voor feest? En dat was het. Althans, als je tegen de nummer 1 binnen 10 minuten op 2 - 0 staat, dan is dat vrij feestelijk. En met zeker 40 supporters langs de lijn was het sowieso al gezellig.

  Trainer Vincent Jansen na afloop
  ‘Een goeie eerste helft met veel en snelle omschakelingen, de eerste 20 minuten waren zelfs héél goed. De tweede helft zag ik wat twijfel tussen doordrukken of consolideren, maar in de problemen zijn we niet geweest’.

  1e minuut
  Rik Bant drijft de bal op richting 16, speelt op rechts Teun Nelissen aan en diens prima voorzet wordt door Rory Smithers tegen het geknoopte nylon gewerkt: 1 - 0 en het feest kan beginnen...

  9e minuut
  Het leek wel of de Vogels gisteravond al een pronkzitting hadden gevierd, zo mat begonnen ze. Union dartelde er aan alle kanten overheen. Een schot wordt door hun keeper tot corner gepromoveerd. Lennart Veenman produceert de eerste van zijn fijne corners, bal gaat voorlangs maar wordt vanaf links weer ingebracht door Stan v.d.. Heijden. Een korte scrimmage en Rory schiet 2 - 0 tegen de geblokte touwtjes.

  18e minuut
  De Birds zijn inmiddels wakker en zetten meerdere tandjes bij. Maar bij Union staat het achter potdicht, de linies kort op elkaar en keeper Bram de Jong werd voorlopig nergens warm of koud van. Union zette steeds goed druk op de bal. Is een krachtig wapen hoor, tegenstanders opjagen, balverlies afdwingen. En daarmee ontstond er een mini-opstootje en werd de wedstrijd wat harder. De scheids reageerde wat laconiek op sommige fouls, maar Thomas Krasowski en Julian Salet (oud-teamgenoten en aanvoerders) hielden hun ploegen keurig binnen de perken.

  24e minuut
  Teun komt over de rechts en zet voor. De Gevederde Vrienden grijpen niet in en de bal ploft voor de schietgrage kicksen van Tim van de Bergh. Die jaagt ‘m van dichtbij tegen de vierkante luchtgaten: 3 - 0 en wedstrijd gelopen. Normaal gesproken, want Union gaf al ooit een 4 - 0 voorsprong weg...

  30e minuut
  Louis de Haan schiet vanuit moeilijke hoek raak, maar wegens buitenspel ging dit feestje niet door.

  Trekvogels probeerde het regelmatig over rechts, maar daar stond Stan zo strak als een snaar te backen, kort op de man, nuttige tackels, goeie voortzettingen. En hij niet alleen.

  35e minuut
  Corner tegen, bal wordt van 12 meter ingeschoten, maar door Rik van de lijn gehaald.

  Rust
  De kerels trokken zich terug in hun caves en Joost gaf een rondje.

  Wissels
  Trainer Vincent bracht na rust Jorrit Nederpel (goeie come-back) en wat later William Ruigrok. Met nog een minuut of 8 te spelen kwamen nog Mark van Onna en Mitch Zwartepoorte.

  48e minuut
  Even iets fraais benoemen, enkel om de fraaiheid. Bram trapt een lange bal richting Teun, rechterzijde middenlijn. Die neemt de bal hooggeheven rechts aan en speelt ‘m in de lucht inééns met links door op een doorgelopen medespeler. Werd verder niks, maar die áctie...

  54e minuut
  Weer ’n corner die van dichtbij wordt ingeschoten. Nu staat Thomas op de lijn om de bal te neutraliseren. Union kreeg er ook nog eentje binnenkant paal die niks werd. Tja, een millimeter mis is net zo mis als mijlenver naast.

  57e minuut
  In de tweede helft stonden onze linies verder uit elkaar, het werd wat rommelig soms en de scherpte ging er een tikje af bij Union. Hun nr. 10 gaat alleen op Bram af. Die komt rap uit, gaat getimed dwarsliggen en blokt het schot. Goeie ingreep, zoals hij vandaag toch al de heer en meester liep uit te hangen.
  In dezelfde minuut ziet Louis hun keeper iets voor z’n doel staan en hij waagt er een verre-lange aan. De strakke wind blies het kunstleder echter nipt naast.

  75e minuut
  Teun jaagt schijnbaar kansloos een bal geweldig af en speelt Tim aan. Die slalomt zich rechts door de 16 en zet de inkomende Rory met een lage schuiver op 5 meter voor een leeg doel. Onmisbaar, zei eenieder. Maar dat leg ik effe uit. Onmisbaar, dat bestaat niet. Als een kans namelijk onmisbaar zou zijn, dan zou hij dus altijd moeten zitten. Rory miste deze, dus was die kans niet onmisbaar, maar gewoon misbaar. Dus Rory, je hebt ’n misbare bal over geschoten. Da’s minder erg.

  76e minuut
  En weer die dekselse Rory. Wij klutsen hun defensie door elkaar, William maakt een actie over links en legt laag terug op Rory. Die knalt droog 4 - 0 binnen. Een hoedentruuk...!

  85e minuut
  Tim drijft op over de as en zet met een sneeky steekbal Rory vrij voor de keeper. Die schuift 5 - 0 binnen en scoort daarmee een, ja hoe heet zo’n ding, een quattrick? Die gast had vandaag gunpowder in z’n schoenen zeg, not normal...

  90e minuut
  Tja, het slotakkoord was dan toch voor Trekvogels. Union liet de teugels al wat vieren en hun nr. 12 kwam ongehinderd op. Van zeker 30 meter haalt hij uit en -met een tikje windvoordeel- verdwijnt die laserbom in onze kruising. Goed dat Bram er af bleef, anders had hij z’n fikken verbrand, zo hard. Dat was 5 - 1, einde wedstrijd en daarmee voert Union het linkerrijtje aan.

  Mannen, dat was geweldig. De winst van teamgeest, hard werken en zonder meer heel goed voetbal. Ook de mannen die toevallig niet met name zijn genoemd: chapeautje af...!

  Tot slot nog even iets van een andere orde...

  11-11-2018,
  Leo E.