• UNION JO-13-3 Kampioenen

  Union JO13-3 kampioen!

   

  Ze hadden er zin in, de jongens van de D3 (Union JO13-3) op zonnige zaterdag 26 mei, net zoals ze het hele seizoen al zin hadden in een lekker potje voetballen! Alleen vandaag stond er wat op het spel. Ze zouden het kampioenschap echt niet meer aan hun neus voorbij laten gaan met een doelpuntensaldo van +12 en 2 punten voorsprong op de nummers 2 en 3. Een voorsprong die zorgvuldig was opgebouwd vanaf februari door harde inzet, teamgevoel en individuele klasse. Bij een gelijkspel zou het team afhankelijk zijn van de score van de nummers 3, 4 én 5, dus beter om het in eigen hand te houden. De zenuwen gierden over het veld en sommige ouders vonden het spannender dan de jongens zelf, inclusief de trainers Sem en Bart...

   

  Al geruime tijd stonden ze bovenaan in de poule, maar de nummers 2 (Oranje-Blauw) en 3 (Beuningse Boys) bleven Union op de hielen zitten. Winnen van de Beuningse Boys, dat was wat er die zaterdag gewoon moest gebeuren! Het hoofdveld was gereserveerd, de spandoeken nog nat van de verf en de toeters stonden in de aanslag. De stemming zat erin en iedereen was er klaar voor.

   

  Al na vijf minuten maakte Wouter de 1-0 na een prachtige voorzet van Jordy: oefening baart kunst. Daarna volgden veel kansen door Jurriën, Kaba, Willem, Jochem en Jaiden, maar die werden vakkundig door de doelman gepareerd. Het tweede doelpunt bleef uit en een oude wet in het voetbal trad in werking: als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander. De Beuningse Boys trokken de stand gelijk door even onder de enorme druk uit te komen in een uitgespeelde counter. Niets aan de hand voor de mannen van de puik coachende Sem en Bart: dit hadden ze eerder meegemaakt en het was toch elke keer weer goed gekomen? De coaches die deze keer werden bijgestaan door de geblesseerde Sem, die net niet op tijd fit was om het hoogtepunt van het seizoen in het veld te kunnen bijwonen. Union bleef koelbloedig en bleef druk zetten vanuit het middenveld, met Silvijn, Mohamed Amin, Rik en Jurrien. Sep, Bram, Tim en Yaniek gooiden de boel achterin goed op slot, waardoor de weinige kansen van de Beuningse Boys effectief werden afgestopt. Mede dankzij een paar klasse-reddingen van keeper Pim die boven zichzelf uitsteeg: op het juiste moment pieken noemen we dat! Ook op het juiste moment, namelijk vlak voor rust, trapte Kaba na een mooie actie de 2-1 in het net. Een lekker uitgangspunt voor de tweede helft.

   

  Na de rust ging Union weer vol in de aanval, op zoek naar meer. De druk bleef hoog, net zoals de spanning aan de zijlijn. Ook in de tweede helft kwamen de Beuningse Boys er een paar keer gevaarlijk uit, wat zorgde voor de nodige ooooh’s en aaaah’s aan de kant. Maar keeper Pim deed wat hij moest doen en maakte een paar wereldreddingen. Vlak voor tijd maakte Jurriën de belangrijke bevrijdende treffer. Eindstand 3-1.

  En gelukkig maar, want door een 19-1 monsterzege van Oranje-Blauw later op die ochtend was het kampioenschap anders aan dit goede team voorbijgegaan! Veel blije gezichten dus door een verdiend kampioenschap. Het feest kon beginnen en een goed en gezellig seizoen werd passend afgesloten met een potje beach-voetbal en frietjes en heel veel bedankjes aan onze trouwe en enthousiaste trainers Bart en Sem!