• Union JO19-2 - Blauw Wit JO19-1 0-2

    Afgelopen zaterdagmiddag 20 mei speelde Union JO19/2 zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 en meteen ook van de gehele juniorentijd bij Union. Door de eerdere zwaarbevochten remise bij Excelsior Zetten (2-2) kon er zowaar een heuse kampioenswedstrijd in de 2e klasse ontstaan; een wedstrijd zogezegd, waarin je door eigen toedoen kampioen zou kunnen worden .

    Vooraf veel reclame gemaakt (oa. prachtige flyer vanuit Valencia) en Sportpark de Kluis stroomde zaterdag jl. dan ook vol met een recordaantal ouders, zusjes, broers, teamfriends (m/v) en verrassend veel opa's en oma's uit heel Nederland! Met meer dan 100 toeschouwers werd het record uit de gewonnen Zwaluwenbekerfinale in Apeldoorn (mei 2019, toen nog als JO15/3) in ieder geval, doorbroken. Het mooie weer, spelen op veld A en twee prachtige spandoeken, zorgden zo voor een gezellige ambiance.

    De missie van JO19/2, een vrolijk vriendenteam dat wel graag op zo hoog mogelijk niveau speelt, was om te winnen, met minimaal 1 doelpunt verschil. Tegenstander Blauw Wit JO19/1, in de voorgaande competitie nog spelend in de 1e klasse, kon als voorlaatste (?) vrijuit spelen en had letterlijk niets te verliezen. Ze kwamen dan ook direct beter uit de startblokken en drongen Union terug op de eigen helft. Union wilde graag, maar leek enigszins verlamd door de druk en kwam spaarzaam tot kansen. Blauw Wit drong aan en tekende na ruim een half uur voor de 0-1. Vlak voor rust kon een mooie pass op Michiel net niet als gelijkmaker worden verzilverd.

    Na rust volgde een verwoede jacht op de 1-1. Sem was er al heel snel dichtbij, maar ook toen zat het geluk niet mee. Nieuwe kansen ontstonden, maar telkens zat er een been tussen of de keeper redde. Voor de gasten was het een ware slijtageslag; de een na de ander ging met vermeende kramp naar het gras, maar de scheidsrechter hield de tijd goed in de gaten. Ongeveer 10 minuten voor tijd brak Blauw Wit een keer door met een snelle aanval en die was meteen raak 0-2. Helaas lukt het UNION daarna niet meer te scoren, jammer al was het maar om het publiek te laten juichen en te bedanken. De (directe) titel is daarmee van de baan. Ondanks de teleurstelling, keerden de spelers direct na de wedstrijd vanuit de kleedkamer terug op het veld om te applaudisseren voor het publiek, dit werd enorm gewaardeerd.

    Tja, soms zit het mee en nu zat het even tegen en zo bleven de frietjes in de frituur, de beker on-uitgereikt, de clubdrankjes in de fles, het ad hoc gemaakte kampioenslied ongezongen en de hit van Queen ongedraaid. De jongens 'bogen gelukkig al snel weer om' en namen de boodschap op het reclamebord op veld A 'Uitstijgen boven teleurstelling by Joost' ter harte. Zo maakten ze er alsnog samen een feestnamiddag van op het terras en terecht, want ze hebben weer een supertof seizoen gehad! Met oa net gemiste promotie naar de 1e klasse, veel prachtige derby's ter afsluiting van een supermooie jeugdtijd bij Union. Zondagochtend 28 mei neemt JO19/2 deel aan een toernooi bij Heumen, dus wie de bijna ex- junioren nog wil zien spelen, is meer dan welkom! Wellicht tot dan!