• Union krijgt lik op stuk tegen Quick 1888

  Union bleek zondag 2 februari niet in staat er tegen Quick 1888 iets van betekenis van te bakken. Op De Kluis vlogen we er met 6-1 overheen, maar op De Dennen kregen we met 4-2 lik op stuk. Een tsunami aan blessures was de oorzaak van de nederlaag.

  Ja, de vaste patronen waren zoek, maar elkaar de bal fatsoenlijk in de voeten spelen, dat bleek voor deze selectie ook een brug te ver. Union speelde in de eerste helft een abominabel soort voetbal. Elke bal sprong de verkeerde kant op, samenspel bleek onmogelijk.

  En het keepersprobleem dook op. Na 1-0 voor Quick 1888, vloerde onze keep Roel Barends een doorgebroken speler: strafschop plus een rode kaart voor Roel. Dat leek ons toch te zwaar gestraft: penalty en rood, dat kan niet volgens de regels. Afwachten dus of Roel tegen Vorden toch weer mee mag spelen. Veldspeler Joeri dus in de goal, een echte reservekeep hadden we even niet. Nick was al met de noorderzon vertrokken, die had geen zin om voor de rest van het seizoen op de reservebank te zitten. Goed, pingel er in, 2-0.

  Rust. Aan 3-0 hing een buitenspelluchtje maar wij van Union stonden in ieder geval weer flink te slapen. En dan komen we toch wonderbaarlijk terug, met 10 man, inclusief de gelegenheidskeeper. Ingo tikt binnen na een voorzet van Niels, en Robin produceert uit het niets een wereldgoal. 3-2, met nog een half uur spelen te gaan.

  We ruiken aan de gelijkmaker, en Quick 1888 krijgt nu ook een rode kaart en wat gele prenten. Uiteindelijk wordt het nog 4-2. Komende zondag tegen Vorden kunnen we uit een ander vaatje tappen. Tenminste... dat hopen we.

  FvS