• Union O11-3 viert kampioenschap!

  Afgelopen zaterdag stond een echte finale in de competitie in de 3e klasse op het programma: ons team, Union O11-3, koploper met 27 punten uit 9 wedstrijden, moest het in een uitwedstrijd opnemen tegen de directe concurrent, SCE O11-3, ook bezig aan een zeer sterke reeks met 25 punten uit 9 wedstrijden.

  SCE kwam sterk uit de startblokken: het zette ons direct onder druk waarbij het met name uit corners erg gevaarlijk was. SCE kwam dan ook al gauw op een verdiende 1-0 voorsprong.
  Wij rechtten echter de rug, maakten in balbezit de ruimtes groot en gingen steeds beter de vrije man vinden. Dit resulteerde in een 1-2 voorsprong aan het eind van het 1e kwart.
  Aangemoedigd door een enthousiast Union-publiek, trokken wij de wedstrijd in het 2e en 3e kwart via een fantastisch positiespel helemaal naar ons toe en liepen wij uit naar 1-6.
  In het 4e kwart kwam SCE nog even terug naar 2-6 en meteen daarna ook 3-6, maar daarna namen wij het heft weer in handen en zorgden wij met een 3-8 eindstand voor een overtuigende overwinning.
  Een groot compliment is hier op zijn plaats voor de focus die onze jongens als team tijdens deze wedstrijd, onder soms moeilijke omstandigheden, hebben weten te houden.

  Jongens, wat hebben wij van jullie genoten dit jaar: in september begonnen met een 16-1(!) nederlaag, gegroeid naar een team dat gedurende het seizoen steeds beter is gaan spelen, altijd elkaar ondersteunend en je taak vervullend, en uiteindelijk kampioen geworden, met 30 punten uit 10 wedstrijden waarbij ook nog eens bijna honderd (99) doelpunten gescoord zijn...

  Pepijn, Bouke, Fabian, Camiel, Juul, Melchior, Vince, Yusuf, Floris, Kaja, Loek, Pieter en voor deze wedstrijd ook Mehmet: gefeliciteerd!