• Union presenteert opleidingsvisie vanaf 2023/2024: VV Union Vooruit

  De afgelopen maanden heeft vv Union gewerkt aan het hernieuwen van de opleidingsvisie. Na een intensief proces presenteert het bestuur met trots de visie die vanaf het seizoen 2023/2024 moet gaan gelden als richting voor het opleiden. De opleidingsvisie heeft de volgende missie: 

  - Plezier hebben én houden in voetballen;  

  - Saamhorigheid stimuleren binnen Union;  

  - Spelers ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden;  

  - Spelers laten doorstromen naar Union 1 (heren/dames) óf voor een ander Union seniorenelftal. 

  Opleidingsvisie 

  De opleidingsvisie is het uitgangspunt van hoe we kijken naar het opleiden van jeugdspelers. Dit dient als handlegger voor het handelen van bestuur, trainers, ouders en spelers. We streven ernaar om de opleidingsvisie zo goed mogelijk tot uiting te brengen. Logischerwijs gaat dit op het ene punt beter dan op het andere punt. We houden elkaar scherp om de opleidingsvisie zo goed als mogelijk uit te voeren. We zijn ons bewust dat sommige dingen pas op middellange termijn zullen gaan zoals uitgewerkt in de visie.  

  Proces 

  De opleidingsvisie is tot stand gekomen na een intensief proces. Het proces is afgetrapt met een uitvraag aan alle jeugdtrainers van vv Union over hoe zij kijken naar de speelwijze van vv Union. Aan de hand van de input van de jeugdtrainers is mede de speelwijze bepaald. In kleiner gezelschap is in meerdere bijeenkomsten met verschillende technische personen vervolgens verder gesproken over de visie op beter leren voetballen. Hierbij is ook gebruik gemaakt van wetenschappelijk bewezen inzichten op het gebied van opleiden/ontwikkelen van jonge spelers. Het concept opleidingsvisie is vervolgens langs het bestuur gegaan, om vervolgens in een laatste bijeenkomst met de technische commissie en het bestuur er een klap op te geven. De opleidingsvisie is een dynamisch beleidsstuk, wat inhoud dat het aan de hand van inzichten uit de praktijk en/of wetenschap weer aangepast kan worden. 

  Extra bestanden 

  In de opleidingsvisie wordt zo nu en dan verwezen naar bestanden. Deze bestanden zijn met ingang van het nieuwe seizoen intern beschikbaar voor trainers en andere mensen met een technische functie in de vereniging. 

  We denken dat we als vereniging hiermee de volgende stap gaan zetten in het verbeteren van de jeugdopleiding van vv Union. Daar zijn we trots op. 

   

  Bekijk het dynamische beleidsplan hier.

   

  Enthousiast geworden om betrokken te worden bij de jeugdopleiding van vv Union? Neem contact op met jeugdopleiding@unionvoetbal.nl 

  Namens het bestuur. 

  Marc Seveke, 

  Voorzitter