• Union Vets - De Willy’s: 4-0

  Vets leggen de lat hoog voor Union-teams die nog hun eerste pot moeten breken.

  Sleutelgedoe
  Bij afwezigheid van onze nieuwe hoofdredacteur aka WimM, alsook onze Leidert aka JJ, nam Manus van Alles de honneurs waar. Union en De Willy’s moesten inbreken in kleedkamers, clubhuis en bestuurskamer. Want waar we bij stonden sloot iemand alles af wat af te sluiten viel en vertrok. Communicatie. Maar enfin, on a réussi.

  De wedstrijd
  Op een schaal van 1 tot 10 van seizoen openingen, was dit een dikke 8. De eerste minuten ging het gelijk op en kreeg onze keeper Calo wat balletjes te verwerken, maar daarna was het Union dat de klok sloeg. De Willy’s kennen wij als een echt prettig team om tegen te spelen. Qua prettige kerels dus. Maar qua voetbal waren ze vandaag niet op hun sterkst. Denken wij. Of… en da’s de andere kant van de weergaloze 4 x 400 meter medaille: waren wij nou zo goed?

  Man of the Match
  Als je die nu al benoemt leg je best ‘n hypotheek op de schouders van zo’n speler. Kan die met de druk omgaan? Kunnen zijn frêle schouders dat hebben? Hoopt hij misschien nog op een flitstransfer? Ja, foeballers zijn paradepaardjes. Maar… de lat toch maar hoog leggend: JeroenG. Dat was ‘m. Klasse gespeeld, sterke acties, goeie coaching. Maar om hem heen ook: ieder rood shirt tikte vandaag zijn eigen niveau aan of hoger.
  Maar Jeroens assist is - bloody hell nu al? - assist van het jaar. Hoe dan? Nou RobS. Gooide al een paar keer lekker gevaarlijk in, in de vijandelijke 16. Jeroen kwam in, draait weg naar de achterlijn en legde een kromme boog bij de tweede paal, waar Zelensky een ongelooflijk dikke drone van zou krijgen. Corné zag het aankomen en liep de bal met de kop binnen: 1-0.

  Rust
  Blij waren we dat niet wéér de Sleutelwachter-van-de-Notre-Kluis alles had afgesloten. Dennis roggelde Ranja. Zonder rietje, dat dan weer niet. (voor wie dat rietje niet snapt)

  Unicum
  Nou zijn wij Vets vrij sterk in unica (mv. van unicum), zoals spelen tegen Vrouwen-1, maar bijzonder was wel dat de scheids de wedstrijd moest stil leggen, om aan de zijlijn uit te leggen -u leest het goed- dat ‘die vreemde meneer inderdaad het clubhuis binnen mocht om de kapotte tap te repareren’. Scheids kreeg daar nul commentaar op van alle bleek wegtrekkende voetbalsnuutjes: OMG is de tap kapot..!?

  Corné
  Die had er aan het eind twee in liggen. Was hij dan niet MotM? Ja, nee, oké, nee. Een minuut na rust kapt hij zich knap vrij en schiet van 20 meter hard, laag de 2-0 binnen. Maar daar hebben we deze topspits voor ingekocht, dus dat telt minder qua MotM.

  Wie nog?
  Nou, Diego. Die 10 minuten voor tijd van de dominant spelende Ruud een vette assist had kunnen krijgen. Maar Ruud ging voor eigen glorie. Dat doet hij never-nooit, maar hij nu dacht hij: gdvr... ik ben er in Valencia niet bij, dus deze is effe voor mij. En hij schiet met links = tegendraads vanuit scherpe hoek binnen: 3-0.

  Diego dan maar?
  ‘Is goed hoor maatje,’ zo lazen wij Djeegs gedachten toen Ruud zelf scoorde en ja hoor. Vlak voor tijd een corner die Dennis bij de eerste paal met de kop ver-schamp-lengt en die hard bij Diego valt. Er zijn Vitessenezen die er minder cool mee omgaan, maar hij legt hem dood voor de voet en schiet dat ding vanuit stand tegen het geblokte garen (dat desondanks sinds het afscheid van alle Vossen nooit meer zo lekker zal ruiken).
  Maar zag je die ‘m? Recent z’n been orthopedisch doorgezaagd. ‘Nee, Diego is einde oefening,’ zo klonken de oprechte reacties in alle geledingen. BAM: 4–0. Eat your heart out.

  Ik ga niet meer zeggen dat ook Eut, Dick, Steven, Frans, Mert, Pim en Geert een echt puike pot speelden, maar ook Eut, Dick, Steven, Frans, Mert, Pim en Geert speelden een echt puike pot.

  Derde helft
  Het was zwoel-warm. We zaten lekker buiten en genoten van deze kick-off. Toen gingen Frans, Diego, Steven, Fred en Manus over politiek praten en… hé dat ging best leuk. En ook verrassend: we bleken het eens te zijn dat Mark moet Oprutte, dat Wopke Faalstra niks goed doet en dat Sigrid Klaagt er evenmin iets van snapt. En gek genoeg ook dat Geert best wel Wil, dat Lien de Car niet gaat trekken en dat Pieter heel erg Omzicht heen moet kijken.
  Maar bovenal, dat we schat-hemeltje-blij mogen zijn dat we wonen in dit (hoest-uche) gave landje, dat we nog lekker foeballe met dit zootje ongeregeld en… nou, toen spoelden we de glazen en gingen we derwaarts.


  2-9-2023
  MvA

  www.leoblogtmaarraak.nl