• Union Vets - Juliana: 2 - 3

  Foebal. Lekker belangrijk...

  Nooit was het stiller dan toen Jeroen zijn elftal voor de wedstrijd bijpraatte over ons maatje Wim. Die kreeg deze week een klote-diagnose. Talloze appjes en telefoontjes werden er deze dagen gewisseld, maar als er één duidelijk ding werd, dan is het dat dit elftal meer is dan wat kerels die op zaterdag tegen ’n bal trappen. Meer dan... enfin... we zouden het clubhuis blootshands uit z’n fundamenten tillen als dat zou helpen.

  Wedstrijd
  Tja, dat. Wij begonnen sterk, maar na een minuut of tien kwam Juliana boven. Is gewoon een prima elftal. Op vrijwel alle posities een goeie foeballer, of gewoon een snelle, of sluwe. En een keeper die zich kan meten met die van ons. Want man, wat pakten de beide keepers vandaag een paar ballen. Met zo’n vent voor de touwen knijpt menig eerste elftal z’n handen dicht.

  Spelerssafe 1.0 - Dennis
  Die waagde vandaag hals, nek en kloten tegen de sterke, zware en nochtans snelle Maldenezen. Je kreeg al blauwe plekken als je alleen maar keek naar die duels. Met een ultieme blockslide voorkwam hij een geheide goal.

  Spelerssafe 2.0 - Frans
  Die komt op naam van Frans. Juliana counterde en bij ons ging iets mis, waardoor hun man voor een leeg doel kon binnen schuiven. Maar uit het niets en vanuit kansloze achterstand kwam Frans aansprinten en blockslide dat schot. Beetje Femke Bol, dat. Al eens gezegd: Frans is vals traag. Vals traag? CHATBOTai - de heerlijke sukkel - weet het niet. Maar wij wel.

  Diego
  De bal ging links over de vleugel en over rechtshalf maakte Diego zich leep los van zijn mekkerende vrind. Wist hij veel dat Diego gepokt en gemazeld is in het débrigaderen van een omklemming. Lang verhaal, maar Djeeg ging diagonaal de zestien in, fakete een aflegger, extra metertje ruimte... bam tegen de touwen.

  Corné
  Tikje tegen de verhouding kwam Union zelfs op 2 - 0. Een klutsbal kwam voor Corné’s voet en dan weet je genoeg.

  Dick
  Vandaag stylist. Haalde twee ballen met zijkant voet uit de lucht, speelde een paar zinvolle passes plus een toffe steekbal en roste twee noodballen meedogenloos weg. Nee, die gaat straks lekker slapen. Daan volente.

  Rust
  Terecht gaf Geert het advies om ietsje meer ballen naar rood te spelen. Volmondig stemde men daar mee in...

  Tweede helft
  ...om vervolgens het volstrekte tegendeel te doen. Nou zal dat ook zijn doordat zij zo veel druk zetten, maar toch. Juliana kwam boven en scoorde drie keer, ondanks dat ze vijf minuten na rust een penalty misten.

  Extra time
  Naar bleek liet de scheids annex verslaglegger vijf minuten te lang spelen. Die kan behalve matig rekenen kennelijk ook niet klok kijken, maar daar had Juliana na afloop wel een puntje. Had Union nog gescoord dan had je kunnen lachen. Maar zo kreeg de voetbalvete een rustig slot in het clubhuis. Waar wij te meer vaststelden:

  Foebal. Lekker belangrijk...

  17-02-2024,
  LeoE